Tarih: 20.11.2025 22:53

BU TABLO ADANA’YA YAKIŞMIYOR

Facebook Twitter Linked-in

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer Ulaştırma Bakanlığı'nın TBMM'deki bütçe görüşmelerinde sorunları dile getirdi, Adana'nın kaderinin yanlış yatırımlarla heba edildiğini öne sürdü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Adana Milletvekili Sümer, Adana'nın yıllardır çözülemeyen ulaşım ve altyapı sorunlarını tek tek sıralayarak Bakanlığı sert sözlerle eleştirdi. Orhan Sümer, şöyle dedi:

"Doğru ulaştırma ve dijital altyapı kararları Adana'yı Türkiye'nin üretim üssü yapar; ancak bugün Adana eksik, yarım ve yanlış önceliklerle anılır hale geldi" dedi.

Orhan Sümer, konuşmasında Kozan–Mansurlu yolunun 20 yılı aşkın süredir tamamlanmamasına dikkat çekerek, "Bu yolda can kayıplarını artıyor. İhmal yüzünden ilçeler arası ticaret, tarım lojistiği ve güvenlik doğrudan zarar görüyor" ifadelerini kullandı.

Saimbeyli–Tufanbeyli arasındaki menfezlerin 15 yıldır bakımsız olduğu ve çürüdüğünü hatırlatan Orhan Sümer, Tufanbeyli ve çevre mahallelerde hâlâ telefon ve internet sorunu bulunduğunu vurguladı: "Adana'nın köylerinde öğrenciler internetsiz, üreticiler dijital erişime uzak. Bu çağda hâlâ iletişim altyapısı olmayan köylerin varlığı utançtır.

"BU ADANA'YA İHANETTİR"

Orhan Sümer, Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasını eleştirir ken bu konuda da şunları söyledi:

 "Şakirpaşa; Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'ye hizmet veren, 5 milyon nüfusun ulaşım kapısıydı. Siz bu şehrin göz bebeğini kapattınız, halkın tüm itirazlarına rağmen ulaşımı sıkıntılı bir alana havalimanı yaptınız."

Orhan Sümer, Bakanlıktan alınan verilere göre Çukurova Havalimanı'na 10 Ağustos – 31 Aralık 2024 arasında 535 bin avro garanti ödemesi yapıldığını hatırlattı ve "Milletin parasını ilk yağmurda sel basan, ulaşımı sorunlu bir rant projesine aktarıyorsunuz. Bu kabul edilemez. Şakirpaşa'nın tarifeli uçuşlara kapatılmasının bölge esnafını, turizmi ve iş dünyasını olumsuz etkilediğini belirten Milletvekili, "Bu karar Adana ekonomisine ağır darbe vurdu" 

HIZLI TREN YOK, BANLİYÖ YOK, OTOYOL TIKALI

Orhan Sümer, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattının hâlâ tamamlanmadığını ve mevcut ilerlemenin 2026'da bitmeye dahi yetmeyeceğini belirterek, "Bu gecikme yüzünden banliyö trenleri bile durduruldu, işe ve okula giden binlerce vatandaş mağdur edildi" dedi. Ceyhan–Pozantı otoyolunun başlamadığını, Güney Kuşak Yolu'nun bekletildiğini, Çukurova Havalimanı'na metro bağlantısının yapılmadığını hatırlattı. "Sarıçam'ın %90'ında fiber altyapı yok ama iki üniversite ve binlerce öğrenci burada yaşıyor. Bu ihmalkârlık kabul edilemez" dedi

ADANA ÜRETSİN, TÜRKİYE KAZANSIN

Konuşmasını güçlü bir çağrıyla tamamlayan Orhan Sümer şu mesajı verdi:

"Adana; limanları, tarımsal üretimi, genç iş gücüyle Türkiye'nin üretim üssü olmaya hazır bir kenttir. Ama bu potansiyel eksik yatırımlar ve yanlış önceliklerle heba ediliyor. Kaynakları rant projelerine değil, halkın gerçek ihtiyaçlarına ayırın. Adana'ya yatırım yapın; altyapıyı tamamlayın; dijital erişimi sağlayın. Adana üretsin, Türkiye kazansın."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —