Tarih: 15.04.2018 23:15

14 MİLYON KİŞİ KARA LİSTEDE

Facebook Twitter Linked-in

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 14 milyon kişinin bankaların kara listesinde olduğu ülkemizde, sicil  affından yararlananların sayısının 322 binde kalmasının nedenlerinin belirlenmesi için TBMM Başkanlığına, Meclis Araştırması talebinde bulundu. Ömer Fethi Gürer, sicil affı kapmasının genişletilmesi gerektiğini de belirtti. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma önergesinde, Türkiye’de 14 milyon kişinin bankaların kara listesinde olduğunu, hükümetin geçen yıl uygulamaya koyduğu Sicil Affından yararlananların sayısının ise 322 binde aldığını belirterek, “Bu rakam çok sınırlı kalmıştır. Sicil affından neden ve niçin yeterli başvuru alınamadığı meclis araştırması ile araştırılmalıdır” açıklamasında bulundu.

Sicil Affı ile Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi nezdinde olumsuz kredi sicili kayıtlarından borçları ödeyerek silinen ve kayıt olumsuzluğu sona eren kişilerle ilgili olarak, ilgili bakanlığa soru önergesi verdiğini hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “Bakanlık tarafından soru önergemize verilen yanıtta, ‘31. 01. 2017 tarihi itibariyle açık sorunlu kredisi ve/veya karşılıksız çeki bulunan gerçek ve tüzel kişilerden 322 bin 365’i borcunu ödemiştir’ denilmektedir. Hacizlik durumu ve borç dosyası avukata gidenlerle birlikte 14 milyona yakın kişinin kara listede olduğu Türkiye’de, hükümet tarafından uygulamaya konulan ‘Sicil Affı’ yasasından yararlanabilenlerin sayısının, bu konuda sorunlu olanların toplam sayısının çok altında olduğunu görülüyor” ifadelerini kullardı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Araştırma önergesinde ayrıca şunları söyledi: “Halen Türkiye’ye milyonlarca kişinin ödeyemediği borçlarından dolayı bankaların kara listesinde olması nedeniyle kredi kullanamadığı da biliniyor.  Sicil affının kapsamının genişletilerek, bu konuda mağduriyet yaşayan gerçek ve tüzel kişilerin sorunlarının çözümüne yönelik düzenleme sağlanmalıdır. Uygulamada sicil affından yararlanılamaması nedenleri ile var olan sorunların saptanması ve bu bağlamda araştırma yapılması gereklidir. Meclis araştırması bu bağlamda açıklayıcı yön gösterici olacaktır” dedi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —