15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ BÖYLE AÇILDI
Manşet Haber 30.04.2023 10:41:36 0

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ BÖYLE AÇILDI

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ BÖYLE AÇILDI







15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı törenle gerçekleştirdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Adana'yı dev bir esere kavuşturduklarını belirterek,”Hızla büyüyen şehir nüfusunun 2 milyonu aşmış olması ve araç sahipliği de önemli derecede artmıştır. Bu nedenle Adana'nın şehir içi trafiği için çok önemli olan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapımına başlanmış ancak köprünün yapımı durmuştu. Adanalılar için son derece önemli olan köprü projesini devraldık ve tamamladık. Adana 15 Temmuz Köprüsü'nün hizmete girmesiyle şehrin kuzey bölgesindeki trafik yoğunluğunda büyük bir azalma olacak. Stadyum, üniversiteler ve Şehir Hastanesi'nde mevcut, Adana-Mersin otoyoluna kesintisiz bağlanması sağlanmış olmaktadır.' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte video konferans yöntemiyle açılış törenine bağlanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı konuşmada, bugün Türkiye'de hizmet kervanının yürüyen bölümünün birinin de Adana'da gerçekleştirildiğini belirtti.









Açılış törenine video konferans yöntemiyle bağlanarak bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremlerden etkilenen diğer şehirlerle birlikte Adana'nın da yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi. Erdoğan, yapacakları 650 bin yeni konutla deprem bölgesindeki şehirleri 1 yıl içinde ayağa kaldıracaklarını belirterek 'Bu kapsamda Adanalı kardeşlerimiz için de 12 bin 492'si konut ve 2 bin 438'i köy evi olmak üzere toplam 14 bin 930 yeni yuva yapıyoruz. Adana'da temelini atarak inşasına başladığımız konut sayısı 1628'i buldu. Allah'ın izniyle söz verdiğimiz gibi 1 yıl içinde Adanalı vatandaşlarımıza yeni evlerinin anahtarlarını vereceğiz. Tabii bu arada, şehrimizin diğer ihtiyaçlarını da ihmal etmiyoruz. Nitekim bugün Türkiye'nin bereketli toprakları Çukurova'nın kalbi Adana'mıza yeni bir eser daha kazandırmanın sevinciyle bir aradayız.' dedi.
Türkiye gibi Adana'nın da büyüdükçe, geliştikçe, ulaşım başta olmak üzere her alanda yeni ihtiyaçlarının ortaya çıktığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Batı Akdeniz'i İç Anadolu'ya, Güneydoğu Anadolu ve GAP'a bağlayan transit trafiğin yükü de Adana'nın omuzlarındadır. Adana çevre yolu, adeta şehir içi yol haline geldi. Bugüne kadar şehrimizin trafik yükünü azaltacak pek çok yatırımı hayata geçirdik. Bu kapsamda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü de bugün hizmete açıyoruz. Köprümüz, sıradan bir ulaşım eseri olmanın çok ötesinde özelliklere sahip. Uzunluğu 1700 metre olan, 23 tabliyeden oluşan, 3'ü gidiş ve 3'ü geliş 6 şeride sahip bu köprümüzün bünyesinde iki hatlı bir demir yolu da yer alıyor .Yeni köprümüzle, günde 35 bin aracın kullandığı Seyhan Barajı kret yolu üzerindeki yükü ortadan kaldırıyoruz. Artık Adana'nın kuzey bölgesindeki stadyum, üniversiteler, şehir hastanesi ve otoyolla, şehrin diğer kısımları arasındaki ulaşım çok daha kolaylaşacaktır. Yaklaşık 2 milyar 340 milyon liralık bir yatırım olan bu proje, Adana'mıza ve ülkemize vakitten ve akaryakıttan yılda 286 milyon lira tasarruf ettirecek, karbon salınımını da 4 bin tondan fazla azaltacaktır.' dedi.
Hızlı tren hattı ve Çukurova Havalimanı başta olmak üzere halen inşası süren ulaştırma yatırımlarıyla Adana'yı geliştirmeyi sürdüreceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da daha başka açılışları yapmayı da planladıklarını, bunlardan birinin de Adana'nın en önemli miraslarından 116 yıllık Milli Mensucat Fabrikası'nın müzeye dönüştürme çalışmalarının son etabı olduğunu aktardı. 
Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün açılışı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Dr. Süleyman Elban, Adana milletvekilleri Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, Ahmet Zenbilci ve Abdullah Doğru ile kent protokolünün açılış kurdelesini kesmesiyle yapıldı.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°