Tarih: 24.08.2017 17:33

19 YILLIK DEPREM MAĞDURİYETİ!

Facebook Twitter Linked-in

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 27 Haziran 1998’deki Ceyhan depreminden afet kredisi kullanan 26 bin 928 vatandaşın mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.
Adana ilçelerinde vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP Adana Milletvekili Tümer, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nce vatandaşlara tebligat gönderildiğini ve borçlarını kapatmaları için 20 gün süre verildiğini ifade etti. Tümer, “Deprem nedeniyle büyük acılar yaşayan vatandaşlarımızın yanı sıra evleri hasar gören dar gelirli vatandaşlarımıza verilen ortalama 3 bin lirayı faiziyle geri istemek sosyal devlet ilkesine aykırılık teşkil ediyor. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmelidir. Çünkü çoğu vatandaşımızın bu parayı ödeme imkanı yok” dedi.
“HER KÖYDE BİR IŞIK YAKACAĞIZ”tumer_imamoglu2017 (1)
Atatürk’ün ‘Köylü, milletin efendisidir’ sözünü hatırlatan ve köylülerin yerinde kalabilmesi için tüm devlet imkanlarının kullanılması, çiftçinin destekten yoksun bırakılmaması, spekülatörlere mahkum edilmemesi gereğine işaret eden Tümer, “Her köyde bir ışık yakarak ülkemizi aydınlatacağız. Vatandaşımızın ayağına kadar gitmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. CHP olarak ülkemizin tekrar parlamenter, demokratik sistem esası ve kuvvetler ayrılığı ilkesiyle yönetilmesi için mücadele edeceğiz. Halkımıza cumhuriyetin ve sosyal devletin kazanımlarının önemini ısrarla anlatacağız” diye konuştu.
ADANAULUS.COM





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —