200 Bin Çocuğa Çocuk Felci Aşısı
Manşet Haber 19.11.2013 01:49:35 0

200 Bin Çocuğa Çocuk Felci Aşısı

200 Bin Çocuğa Çocuk Felci Aşısı

asi_validenSuriye’de görülen hastalık nedeniyle başta Adana olmak üzere çevre illerdeki çocuklar Dünya Sağlık Örgütü önerisi ile aşılanmaya başlandı.

Vali Hüseyin Avni Coş, Adana’da, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nin ortaklaşa düzenlediği Polio ‘Çocuk Felci’ Aşı Kampanyası’nın startını verdi.

200 ÇOCUK AŞILANACAK

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde düzenlenen aşı kampanyası töreninde konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, Adana ile 6 ilde 5 yaş altındaki 1 milyon çocuğa aşı uygulanacağını belirterek, Adana’da yaklaşık 200 bin çocuğun aşılanacağını söyledi.

Kampanyanın, çocukların sağlığı açışından önem taşıdığına dikkati çeken Vali Coş, 'Bugün önemli bir faaliyetin başlangıcını hep birlikte gerçekleştiriyoruz.  İlimizde 200 bine yakın çocuğumuzu önemli bir riske karşı aşılamak suretiyle inşallah onları korumuş olacağız. Bu faaliyette görev alacak bütün sağlık çalışanlarımıza şimdiden başarı diliyorum' dedi.

AŞI YAPTI- MHEDİYE VERDİ

3 çocuğun ağızına aşı damlatan Vali Coş, İldeki Polio ‘Çocuk Felci’ aşı kampanyasını başlattı.Vali Coş, aşı uygulaması yaptığı çocuklara oyuncak araba ve bebek hediye ederek, sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmelerini temenni etti.

asi_bebek

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°