Tarih: 31.12.2015 19:47

2016’da Hedeflerimizi Gerçekleştireceğiz

Facebook Twitter Linked-in

zeydan_yeni_yil_peronel (3)Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “2016 Seyhan Belediyesi’nin yılı olacaktır. 2016 bundan önceki senelerde gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin üzerine çok daha yenilerini ilave edeceğimiz bir yıl olacaktır. Kısaca gelecek Seyhan’ındır. Gelecek Adana’nındır. İşçi dostu, emek dostu, insan dostu bir belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa onu fazlasıyla yapacağız” dedi.

Belediye Başkanı Karalar, mahalle muhtarları, belediye bürokratları ve belediye personelinin katılımıyla gerçekleştirdiği yılbaşı konuşmasında gerek yapılacak yeni hizmetler, gerekse çalışanların özlük hakları bakımından coşkulu alkışlarla karşılanan müjdeler verdi.Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yılbaşı programı halkoyunu gösterisiyle başladı. Salonu dolduran davetlilerin coşkulu alkışları arasında kürsüye gelen Başkan Zeydan Karalar şöyle konuştu;

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

“Ne güzel böyle bir büyük aileye sahip olmak. Ne güzel aynı duyguları taşımak. Ne güzel insanların birbirini sevmesi. Birimizin başına bir iş geldiğinde ailenin diğer fertlerinin hemen onun yanı başında olması ne güzel bir şey değil mi? Tam da bize yakışır. Tam da bize yakışır.

2015 yılı Türkiye için çok iyi bir yıl olmadı. Suruç 2015’de oldu. Ankara Katliamı 2015’de oldu. Doğu şehirlerimizde yaşanan terör hadiseleri hepimizin gözleri önünde yaşanıyor. Bir yığın kötülükler 2015’de oldu. İnşallah 2016’de bunların hepsi biter. Dünya’ya, Türkiye’ye barış kardeşlik, sevgi ve dayanışma gelir. Çok üzülüyoruz milletimizin haline, çok üzülüyoruz memleketimizin haline. Çok üzülüyoruz yaşanan ölümlere. Hepimiz canı gönülden inşallah 2016’da bunlar tamamen biter diyoruz.

“2016’YA DAİR BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR”

zeydan_yeni_yil_peronel (1)Seyhan Belediyesi olarak 2016’ya dair büyük hedeflerimiz var. Türkiye genelinde ne yaşanırsa yaşansın, onlara üzülmek, onların bitmesini istemek arzusuyla birlikte bizlerde yerel anlamda kendi sorumluluğumuza, kendi payımızadüşen işleri yapmak zorundayız. 2015’de çok ciddi işler yaptık. Ama kafamızdakilerin tamamını elbette yapamadık. Yeni yılda o projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. Ne yapacaksak buradaki kadromuzla yapacağız, ne yapacaksak el birliğiyle yapacağız.

“ADANA VE ADANALININ BİR SİHRİ VAR”

Dünyanın üçte ikisini gezdim ben. Ama ne Adana gibi şehir, ne de Adanalı gibi insanlar gördüm. Burası bir başka güzel. Adana’da doğup büyüyen bizler gibi bir kesimin dışında Türkiye’nin farklı bölgelerinden Adana’ya gelmiş yerleşmiş ve hayatını burada sürenler içinde durum böyledir. Hepsi Adana’yı içselleştirmiştir ve deyim yerindeyse ‘Allahına kadar Adanalıyız’ der hepsi.Bu duygu kardeşliği Adana’nın kendine özgü havasından, suyundan hatta kendisine özgü sihrinden kaynaklanır. Bu sihir insanları birleştirir, kardeşçe yaşatır. Dediğim gibi bu güzellikler olsa olsa Adana’nın sihrinden kaynaklanır.Adana hak ettiği yerde değil. Seyhan’ımızda hak ettiği yerde değil. Bizim kendi şehrimiz burası. Yaptığımız herşey bizim için aslında. Kendimiz için aslında. Kimse için bir şey yapmıyoruz. Hepimizin gayreti yaşadığımız kent için.

“DÜNYA KENTİ OLARAK ANILACAK”

Adana dünya tarafından tanınan, kültür kenti, gastronomi kenti ve çok önemli oranda tarih kenti olarak anılacaktır. Tarihi Kentler Birliği gibi Türkiye ölçeğinde örgütlü ve önemli bir kuruluşa ev sahipliği yaptık Seyhan Belediyesi olarak.Tam 220 belediye başkanını misafir ettik. Misafir ettiğimiz belediye başkanlarına yaptığımız sunum herkeste bir hayranlık ve şaşkınlıkla karşılandı. ‘Adana’da bu kadar zengin bir kültürel miras varmıymış?’ dediler. İşte bu organizasyonda ortaya koyduğumuz tarihi perspektifi adım adım hayata geçireceğiz. Gerçekleştireceğimiz projelerle özelde Seyhan genelde Adana bir tarih kenti olarak anılacaktır.

“İŞÇİ DOSTU, EMEK DOSTU BELEDİYEYİZ”

Seyhan Belediyesi olarak işçi dostu, emek dostu belediye olduğumuzu cümle âlem biliyor artık. Bu anlamda yeni yılda özellikle taşeron kadroda çalışan işçilerimizin sosyal haklarının arttırılması yönünden ciddi katkılar sağlayacağız. Memurlarımızın sosyal haklarının arttırılması yönünden ciddi katkılar sağlayacağız.”

 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —