3 Cinayete 2 müebbet hapis
Manşet Haber 26.03.2014 22:39:49 0

3 Cinayete 2 müebbet hapis

3 Cinayete 2 müebbet hapis

Adana'da kendisini tokatlayarak döven dünürünün 2 oğlunu ve yoldan geçen 7 yaşındaki bir çocuğu pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen 58 yaşındaki katil zanlısı Yaşar Işık, 2 kez müebbet hapis ve 18 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi, 'Çocuğa ben ateş etmedim, karşı taraf vurmuş olabilir' dedi.

Ulubatlı Hasan Mahallesi 3003 Sokakta Akçad Ailesi'ne kız alıp veren Yaşar Işık, olaydan 3 ay önce dünürleri Ahmet Akçad'ın rahatsızlanan eşini ziyarete gittiği Devlet Hastanesi önünde dünürlerinin oğulları Mehmet ve Hüseyin tarafından tokatlanarak dövüldü.
DAYAK İÇİN 3 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ
Işık, 13 Temmuz 2012'de evinin penceresinde dışarıya bakarken kendisini döven 47 yaşındaki Mehmet Akçad'ı karşı evde oturan babasının evine geldiğini görünce tüfeği ile ateş etti. Tüfek sesi üzerine dışarı çıkan 26 yaşındaki Hüseyin Akçad'a da ateş etmeyi sürdürdü. Bu sırada komşularından buz almaya giden Mehmet Demir isimli çocuk da saçmalara hedef oldu.
'ÇOCUĞU KARŞI TARAF VURMUŞ OLABİLİR'
3 kişiyi öldürdükten sonra kaçan katil zanlısı 6 ay sonra Tekirdağ'da çocuğuna eczaneden ilaç alırken yakalanan katil zanlısı Işık, Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Son savunmasında, damadının ailesiyle aralarında önceye dayanan husumet olduğunu belirten Işık, 'Mehmet Akçad bana sürekli sıldırıp, dövüyordu. Olay günü de silah çekip, küfür ettiler. Evime kaçtım. Arkamdan geldiler. Çekip, gitsinler diye 2 el ateş ettim. Daha sonrada havaya 3-4 el ateş açtım. Ölen çocuğu görmedim ve ona ateş etmedim. Karşı taraf vurmuş olabilir. Üzerimde yakalanan tabanca Mehmet Akçad'tın elinden aldığım tabancadır' dedi.
'MESELE TOKAT'
Ölen kardeşlerin yakınları ise sanığın yalan söylediğini iddia etti. Öldürülen Hüseyin Akçad'ın eşi Nezahat, eşinin olayda silah kullanmadığını belirterek, 'Bu olayın tek sebebi hastanede meydana gelen tokat atma meselesidir. Kendini kurtarmak için yalan söylüyor' diyerek sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.
2 MÜEBBET
Mahkeme heşyeti, katil zanlısı Işık'ı, çocuğu ve Hüseyin Akçad'ı öldürmekten 2 kez müebbet hapse mahkum etti.
TOKAT İNDİRİMİ
Mehmet Akçad'ı öldürmekten ise müebbet hapis cezasına çarptırılan Işık,  ölenin kendisine tokat vurmasından dolayı haksız tahrik indirimi ile cezası 17 yıl hapse indirildi. Ruhsatsız silah taşımaktan da ayrıca 1 yıl 6 ay olmak üzere 18 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı.
1'i çocuk 2'si kardeş 3 kişiyi öldürmekten 2 müebbet ve 18 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilen katil zanlısı Işık'ın aldığı ceza karşısında soğukkanlılığı dikkat çekti.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.4° / 23.1°