3 Madalya Kazandılar
Manşet Haber 27.02.2016 11:11:18 0

3 Madalya Kazandılar

3 Madalya Kazandılar

Özel Burç Ceyhan Ortakokulu, Adana’da yapılan Güreş Şampiyonası’nda Yıldız Erkekler kategorisinde 3 madalya birden kazandı.

burc_gures_madalyaMilli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen şampiyonanın Adana finalinde genç sporcular, madalya için kıyasıya mücadele etti. Adana genelinden çok sayıda okulun katıldığı güreş şampiyonasında, ortakokul öğrencilerinin mücadele ettiği Yıldız Erkekler Kategorisi’nde Özel Burç Ceyhan Ortaokulu, 3 kupanın birden sahibi oldu.

İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi’ndeki finallerde 53,47 ve 32 kiloda mücadele eden Özel Burç Ceyhan Ortaokulu öğrencileri Mehmet Ekinci, Seha Çürük ve Alperen Onar Adana üçüncüsü olarak bronz madalya kazandılar.

Özel Burç Ceyhan Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Barbaros Gündoğan, şampiyonanın oldukça zorlu geçtiğini söyledi. Öğrencilerinin katılmış oldukları yarışmaya çok sıkı hazırlandığını belirten Barbaros Gündoğan, “Güreşçilerimiz zorlu mücadeleleri geride bırakarak, hak ettikleri başarıya ulaştılar. İnşallah bugün elde etmiş oldukları bu başarıları hayatlarının ilerleyen dönemlerinde daha da yukarılara taşıyacaklar. İnşallah okul olarak gelecek yıl daha büyük başarılara imza atacağız.” dedi.

SPOR YAPAN ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI OLUYOR

Özel Burç Ceyhan İlk ve Ortaokulları Müdürü Evliya Demiraslan da başarılı öğrencilerini tebrik ederek, okul olarak sportif faaliyetlere büyük önem verdiklerini söyledi. Spor yapan öğrencilerin derslerinde daha da başarılı olduğunu vurgulayan Demiraslan, “Biz okul olarak sporun her türlüsünü önemsiyoruz. İstiyoruz ki öğrencilerimiz yapacakları spor branşlarını kendileri seçsin ve öğretmenleri seçmiş oldukları spor branşlarında kendilerine yardımcı olsunlar. Şimdiye kadar bu yöntemle öğrencilerimizi sportif faaliyetlere yönlendirdik. Elde etmiş olduğumuz başarılar ise ortada. Ayrıca okul olarak ata sporumuz olan güreşlere da sahip çıkıyor ve öğrencilerimiz ile milli sporumuzu daha da geliştirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.4° / 23.1°