Tarih: 22.06.2014 01:23

3 Milyon 541 Bin Liralık Dolandırıcılık Operasyonu

Facebook Twitter Linked-in

adana_organize_cete_3milyon (1)Adana polisi, Osmaniye,İstanbul ve Adana’da 68 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaptı, 33 kişi gözaltına alındı. Çetenin vatandaşları 3 milyon 541 bin lira dolandırdığı ortaya çıktı.

Adana Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nden “Bilişim ve Teknoloji Sistemleri Kullanmak Sureti ile Dolandırıcılık” başlıklı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü görevlilerince dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında; şüpheli S.B.K. liderliğindeki çıkar amaçlı organize suç örgütü mensuplarına operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, “Bankaların alt yapı sistemlerinde oluşan açıktan faydalanarak bankaları toplam 3 milyon 541 bin TL civarında dolandırdıkları, haklarında yürütülen soruşturmalardan tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldıktan sonra tekrar dolandırıcılık faaliyetlerini devam ettirdikleri, farklı şahıslar adına iş yerleri açarak bankalardan POS cihazı temin ettikleri (genellikle, sabıkasız, iflas etmiş, işsiz veya okuma yazması olmayan şahıslar bularak) veya anlaşma sağladıkları iş yerlerinin pos cihazları üzerinden genellikle harcama işlemleri aşamasında,  maddi durum itibariyle sıkışık olan ve borçlarını ödemekte zorlanan şahısların kredi kartlarının borcunu % 10 ile %20 komisyon alarak pos tefeciliği yaptıkları ve haksız olarak yüksek miktarlarda kazanç elde ettikleri belirlendi” denildi.adana_organize_cete_3milyon (2)

Emniyet Müdürlüğü açıklamasına göre, Adana, Osmaniye ve İstanbul’da 68 ayrı adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda; örgüt lideri S.B.K ile birlikte; Y.B, K.M,  S.D,  D.G, M.F.S,  M.A,  S.Y,  R.D,  A.D, A.M,  A.Y.K, G.B.E, G.D, B.G, Ç.A, O.Y,  A.E,  S.E,  S.Ç, M.G,  A.Y,  U.İ,  B.P, T.A, A.T, C.Y, K.Y, Ş.Ş, C.T, S.B, Ö.S, ve E.G. isimli toplam (33) şüpheli şahıs gözaltına alınarak adli mercilere sevk edildi.adana_organize_cete_3milyon (3)

Şüpheli şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda;  11 adet pos cihazı, 215 adet farklı şahıslar adına farklı bankalara ait kredi kartı, 11 Adet bilgisayar, 12 adet cep telefonu, 12 adet hard disk, 3 adet işyeri kaşesi, 95 bin 180 TL. tutarında para,  131 adet tam, 1) adet yarım, 29 adet çeyrek Cumhuriyet Altını, 1 adet 32 bin .500 TL. tutarında çek ile çok sayıda belge ve doküman ele geçirildi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —