32 İl’den 681 Sporcu Yarışıyor

2.02.2016 14:05:51

32 İl’den 681 Sporcu Yarışıyor

Eskrim Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan “Süper Minikler ve Minikler Türkiye Eskrim Şampiyonası” Adana’da başladı.

eskrim_adana_minikler (1)Eskrim Federasyonu Başkan Yardımcısı Alparslan Öztürk,  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yaptığı konuşmada,  Türkiye Şampiyonası’na 32 farklı ilden 681 kız ve erkek sporcunun katıldığını, epe ve flöre dallarında yapılacak müsabakaların hafta sonuna kadar süreceğini söyledi.

eskrim_adana_minikler (2)Eskrim’in son yıllarda büyük atılım yaptığını, Eskrim Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı’nın geleceğin milli takımı gibi gördüğü miniklere çok büyük önem verdiğini, okullarla birlikte projeler ürettiklerini belirten Öztürk, “Kategorilerinde ilk 8 arasına giren kız ve erkek sporcuların gelişimlerini sağlayarak milli takımlara kazandıracağız. Bu yaş grubunda müsabaka sayısını artırarak deneyim kazanmalarına öncülük yapacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri içinde her yıl gerçekleştirdiğimiz ’23 Nisan Çocuk Kupası Eskrim Yarışması’na farklı ülkelerden gelecek olan yüzlerce sporcuyla bu heyecanı paylaşacağız” diye konuştu.eskrim_adana_minikler (3)

Öztürk, rekor katılımlı müsabakalarda küçük yaş grubu çocukların gelişimi için deneyimli hakemleri görevlendirdiklerini, Uluslararası hakemler A. Samet Arslan, Murat Erden ve Murtaza Berkan Anıl ile birlikte 25 hakemin görev yapacağını kaydetti.



1

Erdoğan VAROL Yazdı/ ADANA’dan!

2

YÖK'TEN Ç.Ü’NE "ENGELSİZ ÜNİVERSİTE" ÖDÜLÜ

3

“SICAK HAVA TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ CİDDİ MANADA TEHDİT ETTİ”

4

ÇUKUROVA BELEDİYESİ MARATONDAN 4 KUPA İLE DÖNDÜ

5

BULUT SANSÜRÜN BAHANESİ: KİŞİLİK HAKLARI