3. TESBİH VE DOĞAL TAŞLAR FUARI 17 EKİM’DE BAŞLIYOR
GÜNCEL 10.10.2024 02:28:00 0

3. TESBİH VE DOĞAL TAŞLAR FUARI 17 EKİM’DE BAŞLIYOR

Adana 3.Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı 17-20 Ekim 2024 tarihlerinde TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Vali Yavuz Selim Köşger, Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram ve sektör temsilcilerinin de katıldığı Büyüksaat Tesbihçiler Çarşısı’ndaki  Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı tanıtım toplantısında, geçtiğimiz günlerde teknoloji alanında dünya çapında bir organizasyon olan TEKNOFEST Adana’nın büyük bir coşku ve katılımla, hiçbir sıkıntı olmaksızın gerçekleştirildiğini belirtti. Vali Köşger, “Adana festivaller ve fuarlar şehri. Bu mottoyu artık herkesin kabul etmesi lazım. Hakikaten festivallerin biri bitmeden diğeri başlıyor. Festivaller ve fuarlar şehrinde iki festivali aynı anda gerçekleştireceğiz. İlimizde 17-20 Ekim tarihlerinde hem Uluslararası Adana Lezzet Festivali hem de bu sene 3. sünü gerçekleştireceğimiz Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı var.” dedi.

Tesbihin Türkiye’de muhtelif yerlerde yapıldığını, bu işe Adana’dan önce başlayan, bu konuda daha ileri gitmiş şehirlerin de var olduğuna değinen Vali Köşger, Adana’nın diğer illerden bir farkı olduğunu belirterek “Adana; yaptığı işe kendi damgasını vuruyor, kendi ruhunu katıyor ve inovatif bir yaklaşım sergiliyor. Tesbih Fuarı ilk defa Adana’da başladı. Bu da Adanalı tesbih esnaf ve sanatkarlarının bu konuda bu işe kattığı bir yenilik ve bu fuar giderek dünya çapında bir fuara dönüşüyor. Bu sene yurt dışından da çok sayıda yabancı misafir gelecek ilimize.” dedi.

Lezzet Festivali’nin Türkiye sınırlarını aşan bir festivale dönüştüğünü kaydeden Vali Köşger “Adana’nın lezzet konusundaki şöhreti herkesin malumu. Adana’nın bu noktada müthiş bir cazibesi var. Ben bu konuyu sadece Adana için değil bölge için bir planlamayla yeni bir destinasyon, havza planlamasıyla Adana, Kahramanmaraş Gaziantep, Hatay, Urfa, Mersin ekseninde yeni bir lezzet destinasyonu haline getirerek ülke içinde çok daha üst bir konuma taşımamız gerektiğini düşünüyorum. Adana Lezzet Festivali de bu sene çok daha standardı yüksek, güzel katılımlarla, tanınırlığı artacak şekilde gerçekleştireceğimiz bir festival olacak. İki festivali bir arada gerçekleştireceğiz.” dedi.

Yurt içi ve yurt dışında birçok tespihsever ile firmaları bir araya getirecek olan 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı, 17-20 Ekim'de TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.


Anahtar Kelimeler: . TESBİH DOĞAL TAŞLAR FUARI BAŞLIYOR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.4° / 15.9°