”400 BİN ATANAMAYAN SAĞLIKÇININ DURUMUNU NE OLACAK?”
SİYASET 17.02.2018 19:18:27 0

”400 BİN ATANAMAYAN SAĞLIKÇININ DURUMUNU NE OLACAK?”

”400 BİN ATANAMAYAN SAĞLIKÇININ DURUMUNU NE OLACAK?”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Kurul’da, atama bekleyen sağlıkçıların talebini Meclis gündemine getirdi. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’a, Sağlık Bakanlığı yaptığı dönemde 2017 yılı için verdiği ek atama sözünü hatırlatan Ömer Fethi Gürer, geçen yıl gerçekleşmeyen atamaların ne zaman yapılacağını sordu. Başbakan Yardımcısı Akdağ, bu sene atama yapılacağını açıkladı.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın, Sağlık Bakanıyken verdiği ek atama sözünü hatırlatarak, “Sağlık Bakanlığı yaptığınız dönemde, 2017 yılı için sağlıkçılara ek atama sözü vermiştiniz, ne yazık ki 2017'de bu gerçekleşmedi” dedi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bugün itibariyle 400 bin civarında atanmayan sağlıkçı olduğuna dikkat çekerek, “Bu yıl içinde sağlıkçılarla ilgili alım yapılacağı belirtiliyor ama tarih verilmiyor. Sayısı kaç, ne zaman alınacak, bunu sağlıkçılar soruyor” diye konuştu.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Kurul’daki konuşmasında, Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki, kadro başvuruları kabul edilmeyen taşeron işçilerin sorunlarını da gündeme getirdi. Ömer Fethi Gürer, “Fizyoterapi bölümünde çalışanlar iki ayrı ihaleyle alınmış; 5'i kadroya alınıyor, 5'i alınmıyor taşeron düzenlemesi nedeniyle. Aynı işi yapan ve aynı işi yaptıkları hâlde farklı ihalelerle işi alanların oluşan mağduriyetlerinin giderilmesi için de çalışma yapılması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeronların 'ama'sız, 'lakin'siz tümünün kadroya alınmasından öte, aynı kurum içinde bu ayrımların da giderek daha sorunlar yaratacağını dikkat çekerek, “ Ayrı ayrı ihalede aynı işi yapan insanların tümünün bulundukları kadrolara alınmasını temenni ediyorum” dedi.
AKDAĞ: “ŞU ANDA SAĞLIK BAKANI DEĞİLİM”
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in gündeme getirdiği sorunlar ve sorulara yanıt verdi. Akdağ, şuanda Sağlık Bakanı olmadığını ifade ederek, konuyu Sağlık Bakanı ve Maliye Bakanıyla görüşmeleri gerektiğini ifade etti.
MEMUR ATAMALARINDA ÖNCELİKLİ ALANLAR
Recep Akdağ, bu yıl birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da yeni atamalar yapılacağını belirterek, “Hükümetimiz, memur atamaları konusunda belli alanlara öncelik vermektedir; bunların başında sağlık personelimiz, milli eğitim personelimiz ve güvenlik görevlilerimiz gelmektedir” diye konuştu.

YAZARLAR

36.2° / 24.7°