ÇEAŞ Anadolu Lisesi Mezunlar Topluluğu Üyeleri, Çukurova Üniversitesi’nin (ÇÜ) tarıma elverişli olmayan alanların yeşil alana dönüştürülmesi için başlattığı çalışmaya, ‘Fıstık Çamı Projesi’yle destek vererek 400 fıstık çamını toprakla buluşturdu. Amaç, yetişen fıstık çamı ağaçlarının geliri ile Çukurova Üniversitesi öğrencilerine burs imkânı sağlamak.
Aralarında ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nden İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Dr Engin Onan’ın da bulunduğu topluluk üyeleri hafta sonu Fıstık Çamı Projesi kapsamındaki fidan dikme etkinliğinde bir araya geldi. Proje, Çukurova üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, mezunları, öğretmenler ve öğrencilerin, yaklaşık 400 fıstık çamını toprakla buluşturmasıyla tamamladı.
Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde tarımsal faaliyette kullanılanların dışındaki tüm arazileri ağaçlandırdıklarını söyledi. Prof. Dr. Kibar, “Böylece ülkemizin zaten yeşili en bol, en geniş biyo kütleye sahip olan ve doğal bir park alanı görünümündeki Üniversitemizi tamamen ağaçlandırıyoruz. Şüphesiz, yeni orman alanları yaratmak kadar bunları korumak da çok önemlidir. Bu amaçla, yaptığımız amenajman planı çerçevesinde Üniversitemize ait tüm orman alanlarının bakımı ve seyreltme işlemleri büyük bir titizlikle devam ediyor. Ayrıca belirtmek isterim ki, Adana’nın kentsel gelişim hızı göz önüne alındığında kampüs alanımızın bu yeşil bitki dokusu gelecekte şehrimizin de akciğerleri olacaktır.” şeklinde konuştu.
ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nden İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Dr Engin Onan da şunları söyledi;
“ÇEAŞ Anadolu Lisesi Mezunlar Topluluğu Yönetim Kurulu, içinde 11 mezunumuzun olduğu aktif bir grup. Grubun içerisinde endüstri mühendisi, sosyal medya uzmanı, bağımsız denetçi, avukat, doktor, makine mühendisi, iş güvenliği uzmanı, metalurji mühendisi ve sanayi sektöründe çalışan arkadaşlarımız var.
Biz aslında mezun bağlarını güçlendirmek ve kendi ağımızı büyütmek, topluma faydalı olmak amacıyla yola çıktık. Bu bağlamda yardım ve destek projelerinde yer aldık. Köy okullarına yardım, LÖSEV ve Multipl Skleroz Topluluğu’ne destek, doğudaki okullara kitap ve giyim yardımı, okulumuza da robotik kol atölyesi kurdurmak için çalışmalarımız oldu. Son faaliyetimiz bir fıstık çamı projesi. Amacımız ise, yetişen fıstık çamı ağaçlarının geliri ile Çukurova üniversitesi öğrencilerine burs imkânı sağlamak. Bu amaçla Çukurova üniversitesi Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcımız Sn. Prof. Dr. Seyhan Tükel, mezunlarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle yaklaşık 400 fıstık çamı ekimini tamamladık. Bu konuda maddi ve manevi desteğini esirgemeyen üniversite çalışanlarına, mezunlarımıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunuyorum.”
Konuşmaların ardından 400 Fıstık Çamı toprakla buluşturuldu. Etkinlik anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.