450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE
Adana Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Başkanlığı’na bağlı ilaçlama ekiplerinin, kentin 15 ilçesinde haşere mücadelesini aralıksız sürdürdüğünü açıkladı.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, insan sağlığını tehdit eden sivrisinek, hamamböceği, karasinek, fare ve pire gibi haşerelerin kontrol altına alınması için yıl boyunca çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor.
Özellikle bina bodrumlarındaki hidrofor çukurları, inşaat sahalarındaki su birikebilecek asansör boşlukları ve sığınaklar, foseptikler, yağmur suyu ve kanalizasyon sistemleri, rögarlar, dereler gibi yerleşim yerlerindeki kritik noktalarda düzenli olarak ilaçlama yapılıyor. Kullanılan ilaçlar, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ürünler olup, hem kapalı hem de açık alanlarda etkin bir şekilde kullanılabiliyor.

Parklar, gübrelikler, çöp konteynerleri, süs havuzları gibi haşere üremesine neden olan alanlara müdahale edilerek, haşere gelişimi önleniyor. Ayrıca içinde yağmur suyu birikebilecek kullanılmayan otomobil lastikleri toplanarak sivrisinek gelişiminin önüne geçilmesinin yanı sıra, geri dönüşüme gönderilerek çevre kirliliği de önlenmiş oluyor. İl genelindeki derelerde yapılan temizlik ve yol verme çalışmaları ile suyun durgunlaşması engellenerek sivrisineklerin gelişme ortamı haline gelmesi önleniyor.
Depremden etkilenen bölgelerde ve yıkım süreci devam eden binaların olduğu alanlarda ise özellikle sineklere yönelik gece ilaçlamalarına ağırlık verilerek, rögarlar, foseptik çukurları, yüzme havuzları ve atık depolama alanları gibi kritik noktalar düzenli olarak kontrol edilip ilaçlanıyor.
Açıklamada, “Günün 24 saati, 450 personel ve 100 ilaçlama aracı ile yapılan çalışmalar, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlarımızın rahatı ve huzuru için gece gündüz demeden sürdürdüğü çabaların bir parçası.” ifadelerine yer verildi
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
TABİP ODASI’NDA 18 NİSAN’DA SEÇİM VAR
-
2
UEFA DEMİRSPOR’UN 6 PUANINI DAHA SİLDİ
-
3
TBMM GENEL KURULU TOPLANDI
-
4
ADANA “ALTIN ŞEHİRLER” SIRALAMASINDA 5.
-
5
"YENİ 75. YIL SANAT GALERİSİ'Nİ ÖZLEMLE BEKLİYORUZ"
-
6
HEPATİT SİNSİ İLERLEYEBİLİYOR!
-
7
Düzgün COŞKUN Yazdı/ PARKLAR PATİKA YOL DEĞİL AMA!
-
8
YÜREĞİR’E 3 YENİ ARAÇ
-
9
Oktay EROL Yadı/ ZEYDAN KARALAR GÖREVİNE DÖNMELİ…
-
10
CHP'Lİ BULUT: ÖZGÜR BASIN YOKSA ADALET DE YOKTUR!
-
11
TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK KARNAVALI ADANA’DA BAŞLIYOR
-
12
ÖMER ÇELİK'TEN ÜLKÜ OCAKLARINA ZİYARET

