5 MİLYON 876 BİN MÜKELLEF BAŞVURU YAPTI
5 MİLYON 876 BİN MÜKELLEF BAŞVURU YAPTI
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu kapsamında 5 milyon 876 bin 279 mükellefin başvuru yaptığını açıkladı. Bakan Nebati, 155,9 milyar TL tutarında alacağın yapılandırıldığını bildirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili olarak rakamsal verilerin açıklanması istemiyle, hazine ev Maliye Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.
CHP Milletvekili Gürer, önergesinde, “Kamu alacaklarında yapılandırılmasına yönelik düzenleme kapsamında başvuruda bulunan mükellef sayısı kaçtır? Yapılandırılan alacak miktarıne kadardır?2021 yılında kamuya ait satış yapılan konut, arazi, taşınmaz sayısı kaçtır?
2022 yılında Niğde ilinde satışı planlanan kamu kurum kuruluşu varlığı ( arazi, konut, şirket) var mıdır?” şeklinde sorular yöneltti.
CHP Niğde Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Nebati, “09.06.2021 tarih ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı BazıAlacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ile vergi dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçlar ile bunlara bağlı olan veya olmayan fer'i alacakların daha uygun koşullarda ödenmesi konusunda vatandaşlarımıza çok önemli imkân ve kolaylıklar getirilmiştir” hatırlatmasında bulundu.
Bakan Nebati, 7326 sayılı Kanun kapsamında 5 milyon 876 bin 279 mükellef başvurusu bulunduğunu belirterek, “Toplam 155,9 Milyar TL tutarında alacak yapılandırılmıştır” dedi.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
25. DEVLET TİYATROLARI SABANCI ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR!
-
2
ADANA’DA PERDE AÇILIYOR
-
3
ÇUFAŞ GENEL KURULU YAPILDI
-
4
GÜBRE FİYATLARINDA YÜZDE 40’LARA VARAN ARTIŞ
-
5
LEYLA ALATON, ADANA’DA KADIN LİDERLİĞİ VE GİRİŞİMCİLİĞİ ANLATTI
-
6
ANNE VE BABASINA ÖZGÜRLÜK İSTEDİ
-
7
CEYHAN'DA MANAVLARA DENETİM
-
8
VALİ MUSTAFA YAVUZ’UN KARATAŞ ZİYARETİ
-
9
HİLAL: DAHA İYİ BİR SAĞLIK ORTAMI İSTİYORUZ
-
10
NECATİ DERYA, ÜÇÜNCÜ "ÇİZGİLERLE ADANA" SERGİSİNİ AÇTI
-
11
CHP'Lİ GÜRER, “KIRMIZI MAZOT UYGULAMASINA ACİLEN GEÇİLMELİDİR”
-
12
SELÇUK ARTUT’UN “OTONOMİ: AKIŞKAN GEOMETRİ” ADLI SERGİSİ AÇILDI

