5 Ocak Amacına Uygun Kutlandı
Manşet Haber 6.01.2014 16:20:51 0

5 Ocak Amacına Uygun Kutlandı

5 Ocak Amacına Uygun Kutlandı

Adana Valiliği,  İl Emniyet Müdürlüğü aracılığı ile ilgili 5 Ocak Adana’nın Düşman işgalinden kurtuluşu törenleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Konuyla ilgili açıklama aynen şöyle:

 valilik_logo

 

 


























T.C.


ADANA VALİLİĞİ


 İl Emniyet Müdürlüğü


 





 

 


                                                                                              

 

 

 

 

Sayı   : 75027471.5297(91207)-                                                                                                 05/01/2014

Konu : Basın Açıklaması

 

 

Adana’mızın Kurtuluşunun 92. yıl dönümü kutlamaları esnasında bazı marjinal grupların siyasi emelleri doğrultusunda töreni sabote ederek,günün anlam ve önemine de gölge düşürecek şekilde, resmi tören programına, adap ve erkanına uymayan, düzeni bozan eylemlere tevessül edecekleri  yönünde duyumlar alınması üzerine gerekli tedbirler alınmıştır.

Nitekim, Çelenk Sunum Töreninin yapılacağı  Atatürk Parkı civarına gelen ve sayıları 30-40 kişi kadar olan bir grubun; görevlilere yönelik önce sözlü sataşma, sonra da fiili saldırıya varan olumsuz söylem, slogan, davranış ve eylemlerde bulunmaları, uyarılara aldırış etmemeleri ve kendilerini sakinleştirmeye çalışan bir polisimizin parmağının ısırılarak kopma noktasına getirilmesi, bazı görevlilerimizin de çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralanmaları üzerine, amaçlarının törene katılmak değil, törenin huzur ve düzenini bozmak olduğu anlaşılan,  Tören alanını siyasi miting alanına dönüştürmek isteyen bu şahıslar hakkında hukuk kuralları çerçevesinde yasal yetkiler kullanılarak Çelenk Sunum Töreninin  huzur ve intizam içerisinde yapılması sağlanmıştır.

Resmi Çelenk Sunum Törenine protokol mensupları dışında, arzu eden tüm Şehit Yakınları ile Gazilerimiz ve  sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve öğretmenlerimiz  katılmış, törenin, günün anlam ve önemine uygun biçimde gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.

Kutlama Töreni alanına  gelen ve her zaman baş tacımız olan tüm Gazilerimiz ve Şehit Yakınlarımız ile beraber  büyük sevinç ve coşkuya ortak olmak isteyen bütün vatandaşlarımız tören alanına alınmıştır. Aksine dair  yayınlar kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik olup, görüntüler den de anlaşıldığı üzere gerçek dışıdır. Tek yanlı ve maksatlı beyanlar esas alınarak yapılan yayınlar tarafsız ve objektif değildir, maalesef yalan ve yanlıştır.

Milli Birlik ve Beraberliğimizin en güçlü şekilde tezahür etmesi gereken  milli günlerimizin anlam ve önemiyle asla bağdaşmayan, ayrımcı, bölücü, kin ve nefret duygularını besleyici eylem ve söylemlerle milli günlerimizin sevinç ve coşku içinde kutlanmasına engel olan, tören alanlarını siyasi toplantı alanına dönüştürmeye, kaos ortamı oluşturmaya çalışan marjinal gruplara yönelik her türlü tedbir alınmaya devam edilecek ve  kimsenin halkımızın huzur ve sükununu  bozmasına, milli günleri sabote etmesine müsaade edilmeyecektir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

 

Adana Valiliği


İl Emniyet Müdürlüğü


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.4° / 23.1°