8 Mart Özgürlük Mücadelesidir

7.03.2015 10:38:18

8 Mart Özgürlük Mücadelesidir

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milllletvekili Ali Demirçalı, kadınlarımızın büyük bir kuşatılmışlık ve baskı altında olduğunu ifade ederek, kadınlarımızın çözüm bulması gereken Bakanlığın sadece 'bakmakta' kaldığını savundu.

Demirçalı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında,”'Türkiye Cumhuriyeti, kadını ve erkeğiyle bütün yurttaşlarının çağdaş, ileri, müreffeh ve demokratik bir topluma ulaştığında Cumhuriyetimizin kurucularının hedeflediği düzeye varmış olacaktır.”dedi.

Toplumumuzun bütün kesimleri gibi kadınlarımızın da büyük bir kuşatılmışlık ve baskı altında olduğunu ifade eden CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, mesajında şöyle dedi:

“Toplumu tahakküm altına almaya çalışan karanlık düşünce sahipleri kadınları da kuşatmaya çalışmaktadır. Kadınların en doğal hakkı olan bedenleri üzerinde karar verme hakları bile ellerimden alınmaktadır. Bunu yaparken de değerlerimize referans yapılmaktadır.

Kadınlarımız sadece sözde değerlere referans yapan hükümetin değil, aynı zamanda töre ve namus gibi içi boşaltılmış kavramlarla canlarına kasteden eş, eski eş, kardeş gibi yakınlarının da tehdidi altındadır. Hükümet kadınlarından sadece bir doğum aracı olarak bedenlerini isterken, yakınları da canlarını istemektedir.

Kadınlarımızın sorunları gün geçtikçe de büyümektedir. Çözüm bulması gereken Bakanlık sadece 'bakmakta'dır.

Cumhuriyetimize sahip çıkan, hakkına sahip çıkan 80 yaşındaki annelerimize biber gazını reva görenlerin anaların gözyaşlarını dindirmek gibi bir amaçları olamaz. Kendileri sadece timsah gözyaşı dökenler bu ülkeye gerçek barışı da getiremez. Onlar için barış da, annelik de oya dönüşebildiği kadar ağza alman kavramlardır. Ülkemize özlediği barışı haklarına sahip çıkan, karalığa karşı mücadele veren kadınlarımız getirecektir.

8 MART ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİDİR

8 Mart gazino kutlaması değildir. Eşitlik, emek ve özgürlük mücadelesidir. 1857'de New York'da bu uğurda canını vermiş çoğu kadın 159 işçinin anısı ve sorumluluğu bugün üzerimizdedir. Yine bu ülkenin bağımsızlığı için cepheye silah taşımış, çocuğunun örtüsünü mermilere sarmış annelerimiz hatırası da bizlerdedir.

Bunun için bağımsız cumhuriyetimizi güçlendirerek, kadınlarımızla en ileri düzeye çıkacağız. Hiç kimsenin gücü Mustafa Kemal Atatürk'ün sağladığı hakların ortadan kaldırılmasına yetmeyecektir. Bunun için Cumhuriyet Halk Partisi her platformda kadını erkeğiyle mücadele etmeye devam edecektir.

Bütün Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlarken, onları CHP saflarında hakları için mücadeleye çağırıyorum. Unutmayalım ki daha kazanacağımız bir dünya var önümüzde'

 



1

AKDENİZ SANAT GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

2

"HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İKTİDARIN SORUMLULUĞUDUR"

3

VETERİNER HEKİMLERİ DARP EDEREK HAYVANLARI KORUYAMAZSINIZ!

4

SEYHANLI MİNİKLERİN TİYATRO HEYECANI

5

CHP’Lİ SÜMER: ADANA’NIN GÖRÜNTÜSÜ DEĞİŞTİ