“İNTERNETLE BİRLİKTE GAZETECİLİK DEĞİŞTİ!”
MEDYA 9.09.2024 17:32:00 0

“İNTERNETLE BİRLİKTE GAZETECİLİK DEĞİŞTİ!”

Google News Initiative’in tüm dünyada sürdürdüğü gazetecilik eğitimlerinin son durağı Adana oldu.

Google News Initiative’in tüm dünyada sürdürdüğü gazetecilik eğitimlerinin son durağı Adana oldu. Ülkemizdeki gazeteci ve medya kuruluşlarına yönelik olarak farklı şehirlerde eğitimlere başlayan Google News Initiative’in Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ndeki eğitim çalışmasına Adanalı gazeteciler yoğun ilgi gösterdi.

Google News İnitiative tarafından düzenlenen eğitim çalışması öncesi konuşan; Google Türkiye Dijital Eğitim Uzmanı Özgür Mehmet Kütküt, mevcut program sayesinde yeni haberler oluşturma, doğrulama ve anlatma konularında katılımcıların yeni araçlar öğreneceğini ifade etti.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen eğitim çalışmasında; gazetecileri dijital araçlar ve güncel bilgilerle tanıştırırken, dijital gazetecilik becerilerini arttırmayı ve küresel bir haber topluluğu haline getirmeyi amaçlıyor. Kaliteli gazetecilik uygulamalarını arttırmayı amaçlayan eğitim yaklaşık 2.5 saat sürdü.

Kütküt; Google Haber İnisiyatifi dijital habercilik eğitim programı artık Türkiye'deki gazeteciler için de erişilebilir durumda olduğunu, bu programın, büyük boyutlu belgeleri haberlere dönüştürmekten yanlış bilgiyi tespit etme tekniklerine kadar çeşitli dijital becerileri kapsadığını söyledi.

Eğitimde, dijital dünyanın hızla değişen dinamiklerine ayak uydurmak isteyen gazetecilere, gelişmiş Google arama teknikleri ve haber kaynağı olarak kullanılacak metin, fotoğraf ve videoların doğruluğunun nasıl tespit edileceği anlatıldı. Bunun yanında güvenlik, yeni hikaye anlatıcılığına da değinilerek gazetecilerin ihtiyaç duyabilecekleri dijital araçlar aktarıldı.

Üç oturum halinde gerçekleşen eğitimde gazeteciler, interaktif çalışmalarla bilgilerini pekiştirme fırsatı buldu. Katılımcılar, eğitim sonunda dijital habercilikteki en son gelişmeler hakkında bilgi sahibi olurken, kendi kurumlarında uygulayabilecekleri yeni stratejiler de öğrenmiş oldu.

Gazeteciler için büyük bir öğrenme fırsatı sunan bu eğitimin dijital çağda gazeteciliğin gerekliliklerini karşılamaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildiğini söyleyen Kütküt; “İnternetle birlikte değişen gazetecilik dijital becerileri sahip olmayı gerektiriyor. Haberin oluşturulmasından sunumuna kadar pek aşamasında bu beceriler fark yaratıyor. dedi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.6° / 22°