AB BELEDİYE MECLİSİNDE “TÜRKAN SAYLAN” TARTIŞMASI
YEREL YÖNETİM 13.08.2024 18:17:00 0

AB BELEDİYE MECLİSİNDE “TÜRKAN SAYLAN” TARTIŞMASI

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı 3. Oturumunda “Türkan Saylan” isminin Çukurova’daki gündüz bakım evine verilmesi damgasını vurdu. Cumhur İttifakı meclis üyeleri ile CHP’li meclis üyeleri, Saylan üzerinden tartışma ya

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin “Türkan Saylan” ın adı tartışma yarattı. AK Parti grubu adına söz alan Meclis Üyesi Abdullah Avcı, Türkan Saylan isminin ikna odaları ile özdeşleştiğini, İslam karşıtlığı ile anılan söylemlerin sahibi olarak Saylan isminin verilmesine karşı olduklarını söyledi. Avcı’nın konuşmasına CHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi.

SÜMER: SİZ KARŞI OLSANIZDA VERECEĞİZ

CHP adına söz alan Ertan Sümer, FETÖ’nün eteklerine sarılan AK Partililer gibi mecliste konuşulduğuna değinip “Türkan Saylan kız öğrencilerinin okuması ve Tıp alanında hizmetleriyle bilinen bir bilim insanıdır. Büyük hizmetleri olmuştur ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile ülkeye çağdaş hizmetler getirmiştir. Saylan ve onun gibi hizmetleri olan insanların isimlerini vermeye devam edeceğiz’ dedi. Sümer, ikna odalarının AK Parti siyasetinin farklı bir versiyonu olduğunu ifade etti. 

CHP’li Güngör Geçer, komisyonda bu tartışmanın yaşanıp oylama yapılarak oy çokluğu ile maddenin geçtiğini söyledi. Göçer, “Burada konuşmanın bir anlamı yok. AK Parti, konuyu siyaseten malzeme yaparak kamuoyu önünde tartışma yaratmak istiyor. Türkan Saylan, cemaatlere karşı savaşan bir bilim adamıdır. İlk defa ismi bir tesise verilmiyor. Daha önce Çukurova Belediyesi’nin Spor Kompleksine ismi verildi. Bu kadar ses çıkmadı. O zaman neden rahatsız olmadınız? Ölen kişiye Allah rahmet eylesin denilir” diye konuştu.

Cumhur İttifakı’nın ret oylarına karşın, CHP’li üyelerin kabul oyları ile Türkan Saylan ismi Gündüz Bakımevi’ne verildi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.6° / 22°