ABB MECLİSİNDE SÖZLÜ VE KARALAR TARTIŞMASI

19.07.2022 19:11:57

ABB MECLİSİNDE SÖZLÜ VE KARALAR TARTIŞMASI

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde geçmiş dönem Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Başkan Zeydan Karalar’ın hizmet dönemleri mukayese edilerek tartışma yaşandı. MHP’nin Karaisalı Belediye Meclis Üyesi Abdullah Kaçar, Hüseyin Sözlü döneminde yapılan hizmetlerin devamının getirilmeyerek halkın mağdur edildiğini ifade etmesi üzerine CHP’li Serdar Seyhan bu tür siyaset ile polemik yaratılmadan ileri gidilmeyeceğini söyledi.
MHP’li Abdullah Kaçar, 40 gündür 25 km yolun yapılmadığı ilçenin Karaisalı olduğuna işaret ederek “Altınova Yolu’nu vatandaşların kendisi yaptı. Lahanalık mevkiinde 6 km yol asfalt bekliyor. Nergizlik Mahallesi’nde 5 km yol acil yapılması gerekiyor. Bazı yerler asfaltlandı, gerisi gelmedi. Cingöz Mahallesi’nde su sorunu var. Dökme su ile ASKİ su taşıyor. Sözlü su bulup açtı diyerek o suyu köye getirmiyorsunuz. Başka bir suyu temin etmek istiyorsunuz. Onu da gerçekleştiremediniz. Çakallı Köyü’nün yolu duruyor. Sonra da çıkıp övünüyorsunuz” diyerek Başkan Karalar’ın yönetimini eleştirdi.
Kaçar’dan sonra söz alan CHP Gurup Başkanvekili Serdar Seyhan, Sözlü ile Karalar’ı mukayese ederek sorunların çözülemediğini, bazı hizmetlerin yapıldığını söyleyerek bunu muhalefetin de kabul ettiğini belirtip iki belediye başkanını kıyaslamanın ancak polemik yaratacağını söyledi. Seyhan, ‘Sözlü ile Karalar’ı ilişkilendirmek size yarar getirmez. Hizmeti de harekete geçirmez. Adana’nın bir tek Karaisalı ilçesi yok. Takvim dâhilinde hizmet her ilçeye yapılıyor. Siz de kabul ediyorsunuz hizmetin yapıldığını. Eksik olabilir. Bunun yöntemi belediye başkanlarını yarıştırmak değildir. Yanlışa düşersiniz” dedi.
ELİF SU’NUN İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞTİ
Bir süre önce yakalandığı amansız hastalık sonrasında aramızdan ayrılan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın hakkın rahmetine kavuşan kızı Elif Su Uludağ’ın ismi Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinde gündem maddesinde oylanarak oy birliği ile Çatalan Caddesi’ne verildi.
Komisyondan gelen teklife göre, Gültepe ile Yeşiltepe Mahallelerini Kozan Yolu’na bağlayan ve halen Çatalan Caddesi olarak kullanılan caddenin ismi Elif Su Uludağ Caddesi olarak değiştirildi. Yapılan oylamadı ismin kabulü meclisin tüm üyelerinin evet oyu ile alınmış oldu. Bu arada Karahan’daki bir parkın adı Karahan Sağlıkçılar Parkı olarak değiştirildi.



1

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR

2

TÜRKİYE’DE AĞUSTOS AYINDA 134 BİN 155 KONUT SATILDI

3

“NEFES AL, DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ“

4

GÜRER: “HAYVANCILIKTA ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

5

DİKKAT! BİLİNÇSİZ KULLANIMI SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!