ABB BAŞKANI : ‘AFET KOORDİNASYON MERKEZİ’Nİ KURUYORUZ
SAĞLIK 1.09.2024 12:43:00 0

ABB BAŞKANI : ‘AFET KOORDİNASYON MERKEZİ’Nİ KURUYORUZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, daha etkin hareket edebilmek için “Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)”ni kuracaklarını açıkladı

Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Byönetim kurulu üyeleriyle Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret etti. Yalbuzdağ,  asrın felaketi olarak nitelendirilen, hepimizi derinden etkileyen 6 Şubat depremi sonrasında birlikte hareket etmenin, afet konusunda eğitimli olmanın önemini çok iyi anladıklarını belirtti  ve şunları söyledi:

“Meslektaşlarımızla birlikte deprem bölgelerinde halkımızın ilaca erişimini sahra çadırlarımızla 7/24 gönüllü olarak çalışıp, sağladık. Çok acı gördük. Deprem, sel, yangın vb afetler olacak elbette. Biz eczacı ve sağlık bileşenleri afet gerçeğinin bilincindeyiz. Ancak; halkımızın da afetlere hazır olması için 'Sağlık Günleri' adı altında her türlü eğitimi vermeye, akılcı ilaç kullanımı ve atık ilaç konusunda bilinçlendirmeye, afetlerde ilaç ve sağlık hizmetleri dahil her zaman destek vermeye ve sizlerle işbirliği yapmaya hazırız.” 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  doğal afetlerde; devlet kurum ve kuruluşları ile belediye Sağlık Daire Başkanlığı, İtfaiye, Fen İşleri ekiplerinin anında müdahaleye hazır çalıtıklarını ifade ederek şöyle dedi:

“Daha etkin hareket edebilmek için bünyemizde ‘Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’ni kuruyoruz. Sizler gibi sağlık bileşenleri ile omuz omuza olmak bizleri daha da güçlendirir. Afet anında gece gündüz demeden başta ben olmak üzere halkımıza her türlü hizmeti sunma gibi şiarımız var. Sizleri de meslek odalarının önemli bir parçası olarak gördüğümüz için halkımızın afetlere karşı panik yapmadan, daha bilinçli davranmalarını gerektirecek her türlü çalışmada yer alırız. Çünkü birliktelik kültürü her zaman fayda sağlar. Evet deprem gerçeği unutulmamalıdır. Ve buna hazırlıklı olmak sadece devletin, belediyelerin, meslek odalarının, STK’ların değil, toplumun bütün dinamiklerinin görevidir.” 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

33.5° / 23.9°