ACİL SERVİSTEN ÇIKMIYORUZ!
Manşet Haber 13.02.2017 10:58:01 0

ACİL SERVİSTEN ÇIKMIYORUZ!

ACİL SERVİSTEN ÇIKMIYORUZ!

Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, dünyada Türkiye’den başka bir yılda nüfusundan daha fazla acil servise başvuran bir ülke olmadığını söyledi
Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, acil servislere yapılan gereksiz başvuruların hekimlerin işgücünü artırdığını, bunun da gerçek acil hastaların tedavilerini engellediğini söyledi.
Ökten, “Acil servislere gerçekten çok fazla ve gereksiz başvuru oluyor. Bu, gerçek acil olan hastaların acil hizmeti almasını ciddi oranda engelleyen bir durumdur. Acile başvurunun bizler açısından yarattığı en önemli sıkıntılardan bir tanesi de çok fazla hasta sonucu teşhis ve tedavi anlamında hastalara gereken zamanı ayıramamaktır. Bunun getirmiş olduğu yasal sıkıntılar olabiliyor ama ondan da öte, gelen her kişi kendini acil kabul ediyor. Herkes kendi hastasına bakılmasını ve öncelik tanınmasını istiyor. Hasta yoğunluğundan dolayı bu olmadığı zaman sağlık çalışanlarına karşı şikâyet ve şiddete yöneliyorlar. Bu yüzden sağlık çalışanlarına karşı şikâyet ve şiddet en fazla acillerde yaşanmaktadır.” dedi.
Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Yayın Direktörümüz Mustafa Özke’yi, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. Yaşar Ulutaş, ATO Genel Sekreteri Dr. Erhan Özeren, ve yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Ahmet Hilal ile Uzm. Dr. Selahattin Menteş’in hazır bulunduğu toplantıda ağırlayarak önemli açıklamalarda bulundu.(KAYNAK: GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.4° / 23.6°