ADAM YERİNE KONMAK
Manşet Haber 20.02.2021 20:35:07 0

ADAM YERİNE KONMAK

ADAM YERİNE KONMAK

1924 senesinde, Amerika’da Westinghouse Fabrikalarında bir deneme yapıldı. Fabrikada 500 kişi çalışıyordu.Fizikçiler, kimyacılar, çeşitli konularda çalışan bilim adamları, ışığın arttırılmasının çalışanlar üzerinde ne gibi etkiler yapacağını incelemek istiyorlardı.
İşçiler çalışırken fabrikanın ışığı yavaş yavaş yükseltildi. Işık arttıkça, verim de artmaya başladı.Bir müddet sonra durmak zorunda kaldılar çünkü ışığın daha fazla artması mümkün değildi
Fizikçiler memnundu.Elektrik ışığını arttırmakla verimi kendilerinin artırdığını söylediler..Ama psikologlaraynı kanıda değildi.
Sonra da ışığı yavaş yavaş azalttılar. Verim yine artıyordu. Bu deney günlerce devam etti, ışık artsa da,eksilse de verim artıyordu. Bu şaşırtıcı bir şeydi.
Fizikçiler, kimyacılar, psikologlar, bilim adamları, araştırmanın sonunda şöyle bir sonuca vardılar: “Orada çalışan 500 işçi, böyle yüksek bilim adamlarının kendileriyle ilgilendiklerini görünce daha fazla çalışmışlardı. Çünkü adam yerine konmuşlar, kendilerine değer verildiğini görmüşlerdi. Işığı artırmanın veya eksiltmenin çalışma verimi üzerine bir etkisi yoktu. Etkiyi yaratan psikolojik faktörler idi.”.

İNSANIN EN BÜYÜK İLGİ ALANI KENDİSİDİR.
• KENDİSİNE DEĞER VERİLEN İNSANIN MORALİ DE, ÖZGÜVENİ DE YERİNDEDİR.

• BU DA O İNSANIN HER ALANDA VERİMİNİ ARTIRIR.

ÖYLEYSE…
• BİR TOPLUMUN GÜVENİLEN, DEĞER VERİLEN ADAM YERİNE İNSANLARDAN MEYDANA GELDİĞİNİ DÜŞÜNEBİLİYOR MUSUNUZ?








Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°