ADANA “AKDENİZ AKŞAMLARI” İLE REKORA KOŞACAK

8.09.2017 17:16:35

ADANA “AKDENİZ AKŞAMLARI” İLE REKORA KOŞACAK

Binlerce kişi Beyazevler Çamlık’ta bir araya gelecek ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için “Akdeniz Akşamları”nı söyleyecek.
Nisan ayında yapılacak 6. Portakal Çiçeği Karnavalı bu kez bir rekor denemesine tanıklık edecek. Karnaval etkinlikleri kapsamında “Toplu Gitar Çalma Dünya Rekor Denemesi” gerçekleştirilecek. 7 bin kişinin katılımının hedeflendiği Beyazevler Çamlık’taki etkinlikte binlerce kişi “Akdeniz Akşamları”nı söyleyecek.
6. Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında gerçekleştirilecek “Toplu Gitar Çalma Dünya Rekor Denemesi” etkinliğinin tanıtım toplantısı yapıldı.
Etkinlikle ilgili bilgi veren Anka Kuşu Yapım ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Işıksoy, “Toplu gitar çalma rekoru Polonya’ya ait. 2012 yılında 6 bin 347 kişi toplanmış. Bir daha da bu rekoru egale edememişler. Şimdi biz Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında en az 7 bin kişiyi toplamayı hedefliyoruz. Şu ana kadar 3 bin 514 kişi kayıt yaptırdı. Bu sayısının daha çok artacağını düşünüyoruz” dedi.
ÇAMLIK’TA REKOR DENEMESİserhan_gitarr
Beyazevler Çamlık’ta yapılması planlanan etkinlikte Adanalı sanatçı Serhan Kelleözü’nün “Akdeniz Akşamları” şarkısının söyleyeceğini belirten Ersan Işıksoy, “Bir gsm firması sözleri en çok bilinen müzik eserlerini araştırmış ve İstiklal Marşı’ndan sonra Akdeniz Akşamları ikinci sırada çıkıyor. Çamlık hepimizin okuduğu yer. Şarkının ilhamı da Çamlık’ta yaşanan aşktan geliyor” şeklinde konuşuyor.
Ersan Işıksoy, rekor denemesine 5 yaşını doldurmuş herkesin katılabileceğini belirterek, Guinness Rekorlar Merkezi’nden izin ve onay alındığını ifade ederek, projeye destek veren Adanalı sanatçılar Feridun Düzağaç ve Haluk Levent’e teşekkür etti.
CANLI PERFORMANS
Akdeniz Akşamlarının bestecisi ve söz yazarı Serhan Kelleözü de konuşması için kürsüye davet edildiğinde, “Ben konuşmayı beceremem en iyisi şarkı söyleyeyim” diyerek, gitarını aldı ve Akdeniz Akşamlarını söyledi.
BOZKURT DA KATILACAKserhan_gitar_rekor1
Portakal Çiçeği Karnavalı Koordinatörü Ali Haydar Bozkurt ise Akdeniz Akşamlarının ölümsüz bir eser olduğunu belirterek, “Proje ilk önümüze geldiğinde hemen mutlaka yapılması gerektiğini düşündük. Bize gelen en iyi projelerden biriydi. Bu proje Portakal Çiçeği Karnavalı’na güç katacaktır. Ben de kayıt yaptırıp etkinliğe katılacağım” dedi.
ADANA’NIN TANITIMINA KATKI
Toplantıya katılan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de karnavala emeği geçenleri kutladı ve etkinliğin Adana’nın tanıtımına katkı yapacağını belirtti.
Toplantıda ADSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Nas da bir konuşma yaptı ve her türlü desteği vereceğini açıkladı.serhan_gitar_rekor



1

SİYASİ YASAKLI BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

2

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A CHP’DEN TAM DESTEK

3

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A SİYASİ YASAK

4

ANKARA’DAN İNCİRLİK ÜSSÜNE YÜRÜYORLAR

5

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR