ADANA BARO MECLİSİNDE HANGİ KARARLAR ALINDI?
Manşet Haber 28.02.2022 21:35:39 0

ADANA BARO MECLİSİNDE HANGİ KARARLAR ALINDI?

ADANA BARO MECLİSİNDE HANGİ KARARLAR ALINDI?






Adana Baro Başkanlığı, 31. Dönem Baro Meclisi Genel Kurul Toplantısı yapıldı.





Yeni Adliye Sarayı Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının divan başkanlığına  Yasemin Tanır, Başkan Yardımcılığına  Ercan Avşar, Yazmanlığa Başak Aygün, Üyeliklere  Eray Bolat ve Stajyer Avukat Eylül Satır seçildi. Adana Barosu Meclisi Başkanı Av. Tanır, yeni dönemde meclis toplantılarının düzenli gerçekleşmesi amacında olduklarını, mesleki sorunların çözümüne odaklı gündemlerin hazırlanarak toplantıların yapılacağını belirtti.





Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, adliye içerisindeki hizmet birimlerinin tefrişatı, yapılan harcamalar, Uyum Bürosu, ADABAYS ve CMK yol ücretleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.









“ÇOK EMEK VERDİK”





Av. Gökayaz, sözlerine şöyle devam etti;





“Yoğun bir emek sonucunda bugün içerisinde olduğumuz Adana Barosu Avukat Salonumuzu meslektaşlarımıza yakışır bir şekilde hizmete sunduk. Bugün Meclis genel kurulumuzu bu salonda yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Adliye binası içerisinde teftişini yaptığımız baromuza ait 24 odamız var. Salon ve odalarımızın gerek alt yapı gerekse tefrişi için çok emek verdik. Baromuza ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.





Meslektaşlarımızın baromuzdan daha hızlı hizmet alabilmesi, avukat ve stajyer avukatlarımıza daha hızlı çözümler üretmek amacıyla, 0501 351 21 21 numarası üzerinden WhatsApp İletişim hattını hizmete sunduk.





Mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımıza destek sağlamak için Uyum Bürosu Projesini hayata geçirdik. Genel kurul haftası Atatürk Caddesi’nin sonunda Sular Plaza’da bulunan ofisi beğendik. Seçimden sonra da kiralayarak tefrişatı ve iç dekorasyonu tamamladık. Uyum Bürosunda 44 meslektaşımızın mesleki faaliyetini gösterme imkanı yarattık. Şu anda Uyum Büromuzu 19 meslektaşımız kullanıyor. Uyum Bürosunda mesleki faaliyetlerini yürüten meslektaşlarım güzel bir enerji ile geleceğe güvenle bakıyorlar. Bunun mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz.





Adana Barosu Avukatları Yardımlaşma Sandığını (Adabays), Yönetim Kurulumuzun 21.12.2021 tarihli Kararı ile kurduk. Meslektaşlarımıza zor günlerde destek amacıyla kurduğumuz ADABAYS, sizlerin bağış ve destekleriyle ciddi bir seviyeye ulaştı. İki ay içerisinde sandıkta 500 bin TL’ye ulaşacağımıza inanıyorum. Bu meblağa ulaştığımızda aktüer hesabı kurup üye olan meslektaşlarımıza hangi şartlarda destek sağlayacağımızı hep birlikte müzakere ederek belirleyeceğiz.





Meslektaşlarımızın, esnaflarımızın kullandığı kredi faiz oranı üzerinden kredi kullanabilmeleri için yollar arıyoruz. 





CMK YOL ÜCRETLERİNDE ARTIŞ SAĞLANDI









Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapılan görüşmeler neticesinde 30,00TL olan CMK müdafilik yol ücretleri 1 Mart 2022 tarihi itibariyle alınacak evraklarda 50,00TL, Yakapınar Jandarma komutanlığı yol ücreti ise 100.TL olarak belirlendi.”





Av. Gökayaz, ülkemizin kanayan yarası olan kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için 18-19 Mart tarihleri arasına “Kadın Karşı Şiddetin Önlenmesi Çalıştayı” yapacaklarını duyurdu.





Daha sonra söz alan TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, TBB’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Av. Küçük, TBB’de, hak ve özgürlükler temelli bakış açısının hâkim olduğunu söyledi. Başarılı çalışmalarından dolayı Başkan ve yönetim kuruluna ve tüm emek ve katkı sunan meslektaşlarına teşekkür etti.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°