ADANA CHP’DE 2 KRİTİK İLÇE
Manşet Haber 11.01.2024 01:27:16 0

ADANA CHP’DE 2 KRİTİK İLÇE

ADANA CHP’DE 2 KRİTİK İLÇE

Cumhuriyet Halk Partisi Adana’da Büyükşehir Belediye Başkan adayını mevcut başkan Zeydan Karalar, İmamoğlu İlçesine de mevcut Başkan Kadir Karaköse’yi yeniden başkan adayı gösterdi. 2019’da seçimi kazanan ancak YSK tarafından mazbatası iptal edilen Kadir Aydar da Ceyhan’da yeniden aday oldu.

CHP, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Pozantı Belediye Başkan adaylarını da belirledi. CHP’de belediye başkanı olan Seyhan ve Çukurova ilçelerinde henüz atama yapmadı. Eğilim yoklaması yapılmayacağı netleşen her 2 ilçede mevcut belediye başkanlarının performansları ile ilgili anketler yapıldı. Çukurova anketinin gerçekleştirildiği, Seyhan’da ise çalışmaların son aşamada olduğu belirtiliyor. CHP’ye yakın kaynaklar, Çukurova ve Seyhan ile ilgili anket sonuçlarına göre aday adaylarına yönelmenin söz konusu olabileceğini belirtiyor. Anketlerde Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in başarılı bulunması durumunda yeniden atamaları yapılacak. Ancak anketlerde başkanların başarılı çıkmaması durumunda aday adaylarına yönelik anketlerin başlatılacağı ifade ediliyor. Bu sonuçların ocak ayının son haftasına sarkabileceği ifade ediliyor.

CHP’de Adana’nın Yüreğir, Sarıçam, Karataş, Yumurtalık, Karaisalı ve Aladağ Belediye Başkan adaylarını 20 Ocak’a kadar açıklamasının beklendiği belirtiliyor.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°