'Adana Geleceğini Konuşuyor' paneli

17.11.2014 11:47:44

'Adana Geleceğini Konuşuyor' paneli

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Adana Meslek ve İş Sahibi Kadınlar Platformu'nun düzenlediği, aile şirketlerinin kurumsallaşmasına yönelik 'Adana Geleceğini Konuşuyor' paneline konuşmacı olarak katıldı. Murat Kolbaşı 48 yıllık Arzum markasının dünden bugüne nasıl kurumsallaştırıp büyük bir marka haline geldiğini aktardı.

İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı ve Adana Meslek ve İş Sahibi Kadınlar Güçbirliği Platformu Dönem Sözcüsü Elif Doğan Türkmen, platformu Kadın Girişimciler Derneği, Adana Soroptimistler Kulübü, Seyhan Soroptimistler Kulübü, İŞKAD, İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) ile birlikte kurduklarını anlattı. Platformu devlette, özel sektörde ve kamuoyunda toplumsal cinsiyet eşitliğinin oluşmasına katkı sağlamak için bu kurduklarını söyleyen Türkmen, kadınları tarafsız bir şekilde güçlenmesini hedeflediklerini ifade etti.

Murat Kolbaşı panelde yaptığı sunumda 48 yıllık Arzum markasının dünden bugüne nasıl kurumsallaştırıp büyük bir marka haline geldiğini aktardı. Babası ve amcalarının ticarete Adana'da başlayıp ardından İstanbul'da ev aletleri üretimini büyüttüklerini dile getiren Kolbaşı, şu anda 4 milyon adet satışla Türkiye'de yabancı markaların dahil olduğu pazarda 1. olduklarını söyledi. Murat Kolbaşı, marka sayısını ve ürün çeşitliliğini artırdıklarını kaydederek aile şirketlerinin varlığının devam etmesi için mutlaka kurumsallaşmayı sağlamaları gerektiğine dikkat çekti. Kolbaşı, Family Business Network'ün üyesi olan Türkiye Aile İşletmeleri Derneği'ni (TAİDER)  40 kurucu üyeyle Türkiye'de de oluşturduklarını da sözlerine ekledi.

Panele, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Ticaret Borsası Başkanı (ATB) Muammer Çalışkan, ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Özler Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Özler, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atilla Menevşe, Adana Hacı Sabancı OSB Başkanı Bekir Sütçü, İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Temsilcisi Ayça Katlav, KAGİT, Adana Soroptimist ve Seyhan Soroptimist temsilcileri ile dinleyiciler katıldı.



1

SİYASİ YASAKLI BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

2

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A CHP’DEN TAM DESTEK

3

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A SİYASİ YASAK

4

ANKARA’DAN İNCİRLİK ÜSSÜNE YÜRÜYORLAR

5

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR