Tarih: 03.05.2017 13:48
ADANA HİBE PROGRAMINDA
Vali Mahmut Demirtaş, Çukurova Kalkınma Ajansı mali destek programı bilgilendirme toplantısında Adana’nın hibe programına dahil edildiğini açıkladı.
Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Demirtaş Başkanlığında gerçekleştirilen ve Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı’nın tüm ayrıntılarıyla ele alındığı bilgilendirme toplantısına Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, tüm ilçelerin kaymakamları, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Seyhan Türker, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfü Altınsu, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mahmut Demirtaş, Adana'nın yeni bir teşvik zincirine dahil edilmesi, kentin ufkunun ve parlak geleceğinin bir adım daha ileri taşımakta olduğunu söyledi.
Vali Demirtaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Çukurova Kalkınma Ajansı'nın düzenlediği Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Daha önce Doğu ve Güneydoğu'daki 8 il, ‘Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’ kapsamında bulunurken; Adana, Mersin ve Mardin'in eklenmesi ile bu sayı 11'e çıkmıştır. Kalkınma Ajansları’nın koordinesinde gerçekleşen hibe programına, ilimizin de dahil edilmesi, ciddi bir fırsattır. Adana'nın yeni bir teşvik zincirinde yer alması, ufkunun bir adım daha ileriye taşımaktadır. Adana, tarihten bugüne güneyin sanayi, tarım, ticaret ve iktisat merkezlerinden biri olma özelliğini sürdürmüştür. Bu durum Adana’yı her anlamda bir çekim merkezine dönüştürmüştür. Bu stratejik konum; göç, istihdam gibi sosyal ve ekonomik sorunları da beraberinde getirmektedir. Bunlara, bölgemizde yaşanan sıkıntılar ve küresel ekonomik krizler de eklendiğinde sorunun çözümü daha da zorlaşmaktadır.'
TEŞVİKLERDEN EN İYİ ŞEKİLDE YARARLANILMALI
Bu noktada hükümetimiz bölgesel gelişmişlik farklarını en aza indirmek ve karşılaşılan sosyal ve ekonomik sorunları bertaraf etmek adına yeni teşvik paketleri ve istihdam politikaları geliştirmektedir. Bize düşen görev sağlanan bu teşvikleri en iyi şekilde değerlendirmektir. Teşvik almaya değer projeler üretmektir. Hükümetimizce, ‘Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’ kapsamında, kent ekonomisinin canlandırılması, sınai altyapının geliştirilmesi, beşeri ve sosyal altyapının canlandırılması için 2017 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısında Program ödeneği olarak 104 milyon TL gibi ciddi bir meblağ ayrılmıştır. Böylesine bir mali kaynaktan Adana'nın kendine düşen payı alması en büyük dileğimizdir. Bu hibe desteğini alan illerden Erzurum'un yılda ortalama 20 milyon TL'yi, Erzurum ekonomisine kattığını biliyoruz. Bizlerin de en az bu miktarda bir hibeyi, Adana'ya getirmek gibi bir hedefi olmalıdır.
BU PROGRAM HİBE DESTEĞİ SAĞLANACAK
Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ile sanayiden tarıma; turizmden lojistiğe, finans sektöründen şehir ve şehircilik bilincinin geliştirilmesine kadar birçok alanda hibe desteği sağlanacak. Bu kapsamda küçük ölçekli altyapı projeleri için de başvuruların yapılacağını umut ediyorum. Bu meyanda tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızı, kalkınma ajanslarımızı, kamu yararına çalışan dernek ve vakıflarımızı, üniversitelerimizi, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarımızı, belediyelerimizi ve mahalli idare birliklerimizi program dâhilinde projeler üretmek üzere Kalkınma Bakanlığımızın sağladığı bu hibe desteğinden yararlanmaya davet ediyorum. Bizler Adana Valiliği olarak tüm kesimlere destek vermeye hazırız. Sizlerin program dahilinde prestij projelerine imza atacağınızı biliyoruz. Enerjinizi, geleceğe dair umutlarınızı, emeğinizi, projelerinizi bu şehir insanı için seferber edeceğinize inanıyoruz.
BAŞVURULARI 22 MAYIS’A KADAR YAPILABİLECEK
İlimizdeki gelişmenin hızlandırılması, kentimizin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve şehrimizdeki iş ortamının iyileştirilmesi açısından stratejik önem taşıyan projelerin Çukurova Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde ve koordinasyonunda hayata geçirilmesi için katkılarınızı bekliyorum. Sizlerin Adana'mıza katma değer katacak bu hibe programına sahip çıkacağınıza can-ı gönülden inanıyorum. Bu vesile ile proje başvurularının 22 Mayıs 2017, saat 17'ye kadar Çukurova Kalkınma Ajansımıza yapılacağını bir kez daha hatırlatıyorum. Yapılacak çalışmaların Adana'mıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olasını temenni ediyorum. Sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum”.
“PROJELERİ BEKLİYORUZ”
Toplantıya katılan ÇKA Genel Sekreteri Lütfü Altınsu ise konuşmasında, Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı’na ilişkin ayrıntılı bir sunum yaptı. ÇKA Genel Sekreteri Altınsu yaptığı bilgilendirmede, “Kalkınma Ajansı olarak 10 yıldır bölge planlarımız doğrultusunda, bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına ivme kazandırmak, yatırım ortamını geliştirmek ve tanıtmak, rekabet gücünü artırmak ve bölge insanının yaşam kalitesini artırmak için bir yandan KOBİ’lerimize doğrudan destekler bir yandan da üretim, verimlilik, yenilikçilik ve girişimcilik altyapısını geliştirmek için kar amacı gütmeyen kurumlarımıza mali, teknik ve araştırma destekleri sağlamaktayız. En büyük handikabımız süre ile yarışıyor olacağımızdır. 22 Mayıs’a kadar sizlerden gelecek proje fikirlerini toplayıp, değerlendirip Kalkınma Bakanlığına göndermemiz gerekmektedir. Bu kapsamda sizlerden bilgi formunu doldurup Ajans ile temasa geçmenizi önemle istirham ediyor, bölgemizin gelişimi için hayırlara vesile olacak proje fikirlerinin bize ulaşmasını ümit ediyor, saygılar sunuyorum” cümlelerine yer verdi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —