Adana “İhracatçı” Kimliğini Arıyor
Manşet Haber 2.12.2014 22:05:59 0

Adana “İhracatçı” Kimliğini Arıyor

Adana “İhracatçı” Kimliğini Arıyor

Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana ekonomisinin çok çeşitli üretim avantajını her alanda ihracata dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

ATO’nun Kasım ayı olağan Meclis toplantısında Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Rusya’nın AB ülkelerine yönelik ambargosunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Rusya çok büyük bir pazar. Moskova’ya gerçekleştirdiğimiz fuar ziyareti ve temaslarımızda da bunu gördük. Bu pazarın iyi değerlendirilmesi için daha çok çaba göstermeli ve dış ticaretten alacağımız payı en üst seviyeye  taşımalıyız” diye konuştu.

Oda Başkanı Atila Menevşe de, ATO üyelerinin ihracat kapasitelerini artırmaya yönelik olarak başlatılan, “İhracat Hamlesi Projesi’nin” ilk aşaması olan “Firma Yöneticilerine Yönelik Dış Ticaret Eğitimi” ve “Uygulayıcılara Yönelik Dış Ticaret Eğitimi” programlarının başarıyla tamamlandığını bildirerek, “14 Kasım 2014 tarihinde eğitim programlarımıza katılan üyelerimize ve çalışanlarına, törenle sertifikalarını verdik. Dış ticareti daha bilgili ve donanımlı yapma yolunda Adana’ya yeni işadamları ve profesyoneller kazandırdık” diye konuştu.

Menevşe, Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Programı (UR-GE) kapsamında, Ekonomi Bakanlığı’nca kabul edilen gıda, makine ve mobilya sektörlerindeki projelerin etkinlik takvimi çerçevesinde üç ayrı yurtdışı ziyaret düzenlediklerini ifade etti.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°