ADANA LEZZET FESTİVALİ’Nİ 650 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Manşet Haber 12.10.2022 00:17:57 0

ADANA LEZZET FESTİVALİ’Nİ 650 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

ADANA LEZZET FESTİVALİ’Nİ 650 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, kent ve ülke dışından yüzbinlerce konuğu ağırladı. Eşsiz Adana lezzetlerinin tanıtımına önemli katkı sağlayan festival, Adana Valiliği’nin öncülüğünde, Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören festival kapsamında toplantılar, konferanslar, gösteriler ve şovlar yapıldı. 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ni yaklaşık 650 bin kişi ziyaret etti.
Adana’nın her koşulda bir gastronomi kenti olduğunu kaydeden Adana BB Bşkanı Zeydan Karalar şunları söyledi:
“Adana, tarihi lezzete everilmiş, köklü, kadim bir kent. Adana bir lezzet, tarih, sanat, tarım, ticaret, sanayi ve huzur kenti. Olağanüstü güzel ve çok sayıdaki zenginliği bir arada barındıran bir kent. Bu konuda şanslıyız. Bu güzelliklerin Adana’mıza getirisini artırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Adana’nın bu özelliklerini, güzelliklerini tanıtmaya yönelik yaptığımız çalışmalar Adana’yı başka bir noktaya getirdi. Adana’nın UNESCO’dan tescilli bir gastronomi şehri olması için önemli çalışmalarımız oldu. Uluslararası alanda, kağıt üzerinde gastronomi kenti olmamız önemli belki ama bu gerçekleşmese de biz Allah’ına kadar lezzet kentiyiz, gastronomi kentiyiz. Adana’yı gastronomide daha fazla turist çeken bir şehir haline getirmek için el birliğiyle çalışıyoruz ve çabalarımız artarak devam edecek.”
Adana Kebabının baskın ve eşsiz bir lezzet olduğunu, Adana’da başka nefis lezzetler de bulunduğunu anlatan Zeydan Karalar, “Adana Kebabı inanılmaz bir lezzettir ama Adana gastronomisi kebaptan ibaret değildir. Adana’nın çok sayıda başka lezzeti de vardır. Adana’da yaşayan sayısız medeniyetin, kavmin bıraktığı yüzlerce başka lezzeti de tatmanızı istiyorum” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da, Adana Lezzet Festivali’ne katıldı, stantları gezdi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.6° / 22°