ADANA LİSTESİNDE KİMLERİN DAMGASI VAR!
Manşet Haber 3.07.2018 18:48:35 0

ADANA LİSTESİNDE KİMLERİN DAMGASI VAR!

ADANA LİSTESİNDE KİMLERİN DAMGASI VAR!

CHP’nin Adana listesinin hazırlanmasında Genel merkezde Tekin Bingöl, Bülent Tezcan, Özgür Özel, Veli Ağbaba ile Seyit Torun’un, yerelde ise Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın etken olduğu ifade ediliyor.
Cumhuriyet Halk Partisi 24 Haziran seçimlerinde 14 olan Milletvekili sayısının 15’e çıktığı Adana’da 4. Milletvekilini TBMM’ne taşıyabildi.
CHP’de hazırlanan liste çok tartışıldı. Seçim süresince bu listeye Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın damga vurduğu gözlendi. CHP bu seçimde başarılı olabildi mi? 1 Kasım 2015 seçimleri ile 24 Haziran seçimleri kıyaslandığında CHP’nin Adana’da il genelince ve tüm ilçelerde önemli ölçüde kan kaybettiği görülüyor. En çok oy kaybının da Milletvekillerinin belirlenmesinde önemli etkisi olduğu iddia edilen Zeydan Karalar’ın başkan olduğu Seyhan’da gözleniyor. CHP, 4. Milletvekilliğini de Millet ittifakı nedeniyle kıl payı kazandığı ifade ediliyor.
LİSTE DEĞİŞTİ Mİ?
CHP Kulislerinde ciddi olarak konuşulan olay CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun önündeki listenin nasıl değiştiği. İddialar arasında ilk hazırlanan listede 1. Sırada İbrahim Özdiş, 2. Sırada Ayhan barut, 3. Sırada Erkan Karakaya, 4. Sırada Oya Tekin’in yer aldığı. Ancak bu listenin özellikle Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın devreye girmesi, CHP genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Tekin Bingöl başta olmak üzere müdahale ile İbrahim Özdiş ve Erkan Karakaya’nın çizildiği, 2. Sıraya Orhan Sümer’in, 3. Sıraya da Müzeyyen Şevkin’in yerleştirildiği, 4. Sıradaki Oya Tekin’in 5. Sıraya kaydırılarak Burhanettin Bulut’un yazılığı iddia ediliyor. Daha sonra yine Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bir kez daha devreye girerek Oya Tekin’in bu kez 6. Sıraya kayrılıp yerine Rıza Mete’nin yazdırıldığı ifade ediliyor. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da bu düzenlemeleri yaptığı seçim süresince yakın çevresine ilettiği de belirtiliyor.
ANKARA ÇUKURAMBAR
Ankara Çukurambarda Pelit’te CHP Genel Başkan yardımcısı Tekin Bingöl yanında Tuncay Özkan, Çankaya Belediye Başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın listesinin son şeklinin verilmesi konusunun ele alındığı ifade ediliyor. Şimdi CHP Adana kulislerinde listeyi hazırlayan Ankara’daki kurmaylar ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın neler söyleyeceği de merak konusu. Bugüne kadar CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ile Tekin Bingöl’ün 24 Haziran seçimlerini yorumlamamaları da dikkat çekiyor. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da seçime yönelik bir açıklaması olmadı. Bülent tezcan, Tekin Bingöl ve Zeydan Karalar Adana listesi ile ilgili neler söyleyecek?
CHP kulislerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl’ün adı Ankara Çankaya Belediye Başkan adaylığı için adı geçiyor.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.4° / 21.6°