Adana Örgütünde Gerginlik

16.11.2015 19:37:36

Adana Örgütünde Gerginlik

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan, 1 Kasım erken genel seçimleri nedeniyle ara verilen kurultay sürecinde tartışmalar doruğa çıktı.

CHP Adana Örgütünde 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş ve yönetim kurulu istifa ettirildi. Ardından dönemin il başkanı Burhanettin Bulut, Ceyhan, Karaisalı, Tufanbeyli,Sarıçam ve Yüreğir ilçe örgütlerini görevden aldı. CHP içindeki bu tartışma 1 Kasım erken genel seçimlerinden hemen sonra yeniden alevlendi.

CHP’de ara verilen mahalle delege seçiminde Seyhan ve Çukurova ilçe örgütlerindeki tartışma istifaya kadar uzandı. CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, delege seçimlerinde yaşananlar nedeniyle önceki gün istifa etti. Ancak CHP genel merkezi devreye girince bu istifa donduruldu. CHP Seyhan İlçe örgütünde delege seçimlerinin tüzük çiğnenerek yapıldığı iddiasıyla tartışmalar büyüdü.CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ile ilçe Başkanı Abeydullah Kolcu arasında gerilim arttı. Bu aşamada, CHP İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da gerginlik yaşadı. Yaşanan gerginlikler bugün CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu’nun istifasıyla noktalandı. Kolcu bugün öğle saatlerinde partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirdiği basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. Ancak akşam saatlerinde CHP Seyhan İlçe örgütü yazılı açıklama ile İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu’nun istifasının kabul edilmediğini, görevinin başında olduğunu duyurdu.

CHP Seyhan İlçe örgütünde yaşanan gerginlik akşam saatlerinde il örgütüne sıçradı. Adana İl Başkanı Gökhan Yağ’ın il yönetimini toplamak istediği bildirildi. İl Başkanı ile birlikte 31 kişiden oluşan yönetimin çoğunluğu sağlayamamasına karşın toplanmak istemesi üzerine gerginlik baş gösterdi. Toplantıya katılmayan yönetim kurulu üyeleri ile salona giren yöneticiler arasında yaşanan gerginlik, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın il binasına gelmesiyle zirveye ulaştı. CHP Adana İl yönetiminin, Çukurova ve Seyhan ilçe delege seçimlerindeki itirazları görüşmek üzere toplanmak istediği bildirildi. CHP İl Başkanı Gökhan Yağ’a itiraz eden il yöneticileri, tüzük suçu işlendiğini iddia ederek toplantının bu konuyu görüşemeyeceğini savundu.

CHP’de yönetim toplantısı tartışmasına üyelerinde katılmasıyla il binasında yaşanan tartışmalar üzerine polisin devreye girerek olaya müdahale ettiği bildirildi. Şimdi CHP’de bundan sonra nelerin yaşanacağı da merak konusu oldu.



1

İŞKAD’IN BAŞKANI SÜHEYLA GERGİN

2

ADANA MHP’DEN DEVLET BAHÇELİ AÇIKLAMASI

3

TESCİLLİ ADANA KEBABI USTALIK EĞİTİMİ’

4

PAMUK EKİM ALANI I YÜZDE 16,7 ORANINDA AZALARAK 4,77 MİLYON DEKARA GERİLEDİ

5

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ