Tarih: 27.10.2015 20:47

Adana Yerli Otomobil Üretimine Talip Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, yerli otomobil üretmeye talip olduklarını,, aranılan babayiğidin Adana’dan çıkmasını istediklerini belirterek, “Türkiye’nin 01 plakalı şehrinin plakasını ilk otomobile vermeyi arzu ediyoruz” dedi.

adaso_meclisiADASO Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu’nun başkanlığında yapılan ekim ayı meclis toplantısında yerli otomobil üretimini gündeme getiren Kıvanç, yerli otomobil üretimine yönelik yapılan girişimlerden büyük heyecan duyduğunu ifade etti. Adana’nın otomotiv sektöründe gerekli altyapı ve gelişmiş yan sanayisi ile vasıflı işgücü ve donanıma sahip bulunduğunu belirten Kıvanç, kent sanayisinin yerli üretime önemli katkılar yapacağını, Adana olarak bu önemli yatırıma ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve mutluluk duyacaklarını vurguladı.

Adana Sanayi Odası olarak, sanayi üretimine katkı sağlayacak, üretimi ve ihracatı artıracak her türlü girişimin sonuna kadar arkasında olacaklarını ifade eden Kıvanç, “Sanayiciyiz, işimiz üretmek, Adana olarak da içimizde çok önemli işler başaran firmalarımız var. Seri numarası 0000001 olacak ilk otomobile, Adana Sanayi Odası olarak talip olduğumuzu, Türkiye’nin 01 plakalı şehri Adana’nın plakasını vermeyi, aranılan babayiğidin Adana’dan çıkmasını arzu ettiğimizi burada kamuoyuna deklare etmek isterim” dedi.

Günümüzde otomotiv sektörünün önemli bir değişim aşamasında bulunduğunu belirten Kıvanç, global anlamda çevrenin giderek önem kazanması, enerji kaynaklarındaki değişim ve teknolojik gelişmelerin otomotiv sektöründe önemli gelişmeleri beraberinde getireceğini, bu durumun fırsata dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Sanayi Bakanlığı’nca yerli otomotivin yanı sıra yerli malı gibi muhtelif düzenlemelerle sanayi üretiminin artırılmasına yönelik önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Kıvanç, şöyle konuştu:

zeki_kivanc_adaso“Sanayi Bakanlığı’mızın bu anlamda gerçekleştirdiği özverili çalışmalar için ayrıca teşekkür etmek isterim. Türk sanayicisi, Türk girişimcisi, eşit şartlar altında ve gerekli destekler sağlandığında her ülke ile rekabet edebilecek bilgi, deneyim ve cesarete sahiptir. Savunma sanayinde bugün gelinen nokta hepimizin malumlarıdır. Özel sektör devlet işbirliğinde gerçekleştirilen yatırımlar ülkemizi savunma sanayinde önemli bir noktaya taşımış, ileri teknoloji, bilgi ve deneyim gerektiren bu alanda yurt dışına olan bağımlılığımızı önemli oranda azaltmıştır. Ülkemiz kendi silahını, insansız uçağını, füzesini, helikopterini, gemisini, hatta denizaltısını yapmaya yönelik önemli girişimlerde bulunmuştur.”

Türkiye’nin ancak üreterek, ürettiğini de Dünya pazarlarına satarak büyüyüp gelişebileceğini vurgulayan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, üretime yönelik her desteğin ülkenin geleceğini yapılmış en önemli yatırım olacağını ifade etti.  Kıvanç, “Doğru planlama, etkin yönetim ve verimli bir devlet özel sektör işbirliğiyle inanıyorum ki birçok zorluğun üstesinden kolaylıkla gelebiliriz. Hepimiz bu umutla çalışmaya devam etmeliyiz. Çıkış yolu yenilikten, farklı olabilmekten geçiyor. Ülkemizin içinde bulunduğu sarmaldan kurtulmak için yüksek teknolojili, yüksek katma değerli, inovatif ürünlere yönelmeli ve bu anlamda Ar-Ge’ye önem vermeli, yatırım yapmalıyız” diye konuştu.

1 Kasım’dan istikrarlı ve uzun soluklu bir hükümet çıkmasını arzuluyoruz

ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, terör saldırılarının barış ve huzuru bozmaya çalışanların son oyunu olması temennisinde bulunarak, kınadığını ve lanetlediğini bildirdi.

Türkiye’nin iki yılı aşkın süredir seçim atmosferinden çıkamadığını, ihtiyaç duyulan yapılan reformların hayata geçirilemediğini belirten Kıvanç, “Yaşanan siyasi belirsizlikler özellikle biz sanayicileri oldukça olumsuz şekilde etkilemektedir. 1 Kasım tarihinde yapılacak yeni seçimin ülkemiz, milletimiz ve sanayicilerimiz için hayırlara vesile olmasını, istikrarlı ve uzun soluklu bir hükümet kurulması ve kurulacak hükümetin ülke olarak ihtiyacımız olan reformlara öncelik vermesini temenni ediyorum. Reformların temelinde üretim ve sanayi politikaları olması gerektiğinin ancak hukuk ve eğitim alanında da önemli açılımlar yapılmasının şart olduğunun da altını çizmek istiyorum” dedi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —