ADANA ESOB BAŞKANI NİYAZİ GÖĞER
GÜNCEL 21.08.2024 01:20:00 0

ADANA ESOB BAŞKANI NİYAZİ GÖĞER'DEN HAVAALANI AÇIKLAMASI

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasıyla ilgili ilk kez açıklamasında, “Havaalanı konusunda realist yaklaşmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasıyla ilgili ilk kez açıklamasında, “Havaalanı konusunda realist yaklaşmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Niyazi Göger, şahsını hedef alan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kendisinin de Şakirpaşa Havalimanı’nın yolcu taşımacılığına kapatılmasından yana olmadığını belirten Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, yazılı açıklamasında,  “Bir Adanalı olarak gönlümüz isterdi ki Şakirpaşa Havalimanı kapatılmasın. Ancak olaylara sadece popülist bakarsak yanlışa düşeriz gelişmelere realist yaklaşmamız da gerekir” dedi.

Niyazi Göger’in açıklaması şöyle:

 “Ortada bir gerçek var. O da şu ki Çukurova Bölgesel Havalimanı yatırımı tamamlanmış ve hizmete başlamıştır. Bizler siyasetçi değiliz, bu nedenle siyasetçi gibi düşünmemiz de beklenemez. Evet, Şakirpaşa Havalimanının yolcu taşımacılığına kapatılmasıyla şehrimiz belki kaybetti, ancak yeni havalimanı yatırımıyla bölgemiz kazandı. Adana’da bu kazançtan payını alacaktır. Kaldı ki Şakirpaşa havalimanı kapatılırken, Adana’ya belki de Çukurova Havalimanı’nın 5 katı, 10 katı daha fazla ekonomik getiri sağlayacak, Adana’yı deniz ticaretinde dünyanın en önemli merkezlerinden birisi haline getirecek Konteyner Limanı yatırımı kazandırıldı. Adana’mızı dünya ticaretinin önemli aktörleri arasına taşıyacak, Adana (Doğu Akdeniz) Ana Konteyner Limanı yatırımını kentimize kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve projenin Adana’ya kazandırılmasında büyük destek veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e, şükranlarımızı arz ediyoruz.

Adana ve Mersin iki kardeş kent. Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi yatırımı Mersin’e, Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı yatırımı da Adana’ya yapıldı. Devletimizin bölgemizdeki yatırımlarla ilgili yaptığı değişiklikler üzerine yapılan tartışmalar her iki kentimize de faydadan ziyade zarar getirmektedir. Kentimizin menfaatlerini düşünüyorsak aklı selim davranmalı, ayrılıkları bir kenara bırakarak güç birliği yapmak zorundayız.

Çukurova Bölgesel Havalimanı Mersin’e 45, Adana’ya 30 kilometre mesafede. Bunu şehrimiz için bir avantaj olarak değerlendirebiliriz. İkinci bir husus ise Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı kullanan yolcuların ulaşımı Adanalı esnaflarımız tarafından kurulan bir kooperatif tarafından sağlanacaktır. Taksi, Vip ve otobüsten oluşan 300 araçlık filonun önemli çoğunluğunu Adanalı esnaflarımız teşkil etmektedir. Bu da esnaflarımız için önemli bir ekonomik kaynak hem de istihdam sahası anlamı taşımaktadır.

Niyazi Göğer, Çukurova Havalimanı yolcu taşımacılığını yapan kooperatifin Adana Esnaf Odaları Birliği Hizmet binasında hizmet vermesine yönelik eleştirilerle ilgili de şöyle dedi:

 “Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin kapısı tüm esnaflarımıza açık. Bugüne kadar esnaf ve sanatkarlarımız için yaptığımız tüm çalışmalar, hizmetlerimiz ortada. Havalimanı yolcu taşımacılığı yapan kooperatifin üyeleri de Birliğimize kayıtlı esnaflarımızdan oluşmaktadır. Kendi esnafımıza kendi binalarını kullandırmaktan daha doğal ne olabilir ki. Temsil ettiğimiz esnafımıza yer tahsisi suretiyle hizmet etmemizin altında şahsi çıkar ilişkisi aramak doğru bir davranış değildir. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız tüm çalışmalarda  sadece ve sadece esnaf ve sanatkarlarımızın menfaatlerini ön planda tutarken, şahsi bir beklenti içerisine girmemiz söz konusu olmamıştır. Esnafın temsilcisinin kayıtlı esnafına hizmet vermesinin eleştirilmesine anlam vermek mümkün değil 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.5° / 23.5°