ADANA HAVALİMANINI EĞİTİM PİSTİ YAPTILAR
SİYASET 15.08.2024 13:38:00 0

ADANA HAVALİMANINI EĞİTİM PİSTİ YAPTILAR

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Çukurova Havalimanı 13 yıl sonra hizmete açılırken verilen garanti yolcu sayıları sonrasında Adana Şakirpaşa Havalimanı da ticari uçuşlara kapatıldı.

CHP Adana Milletvekili KİT Komisyonu üyesi Orhan Sümer “iktidarın reklamı yaparken dahi farklı rakamlar paylaştığı 8 Milyon ve 9 Milyon yolcu kapasitesi olduğu belirtilen Çukurova Havalimanın açarak, Adana Havalimanını da eğitim pistine dönüştürdüklerini söyledi.

Özellikle Adana kentinde bulunan Şakirpaşa Havalimanının akıbetine ilişkin vatandaşların haklı tepkisinin olduğuna dikkat çeken Sümer, açıklamasında şöyle dedi:

“1937 yılından bugüne kadar hizmet verilen ve Adana halkı için de rahatlığı bulunan Şakirpaşa Havalimanının akıbetine ilişkin Bakan Uraloğlu ve son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kapanacak iddialarını yalanladığını ancak nasıl Uşak Havalimanı, Çanakkale Gökçeada Havalimanı, Balıkesir Merkez havalimanını, Aydın Çıldır havalimanını atıl bırakıp efendim  eğitim pisti ve acil durum olarak kullanıyoruz diyorlarsa aynı şey geçtiğimiz yıl 5 milyon yolcu sayısına ulaşılan Şakirpaşa havalimanı için de geçerli olacaktır. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan kapanmayacak derken eğitim uçuşları, acil durumlar ve yangın için kullanılacak diyerek, Cumhuriyetimizin kazanımlarından olan Şakirpaşa Havalimanın ticari uçuşlara kapatıldığını açıklamış,bir nevi vatandaşın aklı ile alay etmiştir.”

12 YIL YOLCU GARANTİSİ

Yatırım maliyeti olarak önce 155 Milyon Euro, daha sonra 196 Milyon ve son olarak 244 Milyon Euro olan Çukurova Havalimanına ilişkin bir çok soru işaretinin olduğuna dikkat çeken Sümer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“5 yıl yapımcı firma tarafından işletilecek havalimanı için 297 Milyon Euro kira geliri alınacağını belirten AKP iktidarı başlangıç sözleşmesi sonrasında yapılan değişikliklere, 12 yıl da verilen yolcu garanti sayılarına, yolcu garanti sayısının altında kalındığında verilecek olan yolcu başına tutarına ilişkin ( Euro- Dolar) tek kelime etmiyor. Ayrıca Çukurova Bölgesel Havalimanı alt yapısını Devlet kendi bütçesinden yapıyor. Üst yapıya ise bahsettiğimiz bu inanılmaz rakamlar ödenecek.Bu da akıllara yeni bir Zafer Havalimanı öngörüsüzlüğü mü hayata geçirildi? Sorusunu akıllara getiriyor. Yüzde 97 garanti yolcu sayısı yanılması ile maliyetinin 4 katı işletmeci firmaya garanti ödemesi yapan AKP iktidarı acaba Çukurova Havalimanı için ne kadar ödeme yapacaktır? Şakirpaşa havalimanının kapatılışını kabul etmediğimiz gibi bu havalimanında da 85 milyona ödetilecek olan garanti ödemesinin de takipçisi olacağız”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.5° / 23.5°