ADANA’DA 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLANDI
Manşet Haber 20.05.2023 11:18:58 0

ADANA’DA 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLANDI

ADANA’DA 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLANDI






19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Adana’da da çeşitli etkinliklerle büyük bir katılım ve coşkuyla kutlandı.





Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar; kent protokolü, öğrenciler ve vatandaşların bando eşliğinde İstasyon Meydanı’na yürümesiyle sürdü.









Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen törende Vali Dr. Süleyman Elban, törene katılan protokol üyelerinin, gençlerin ve vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Törende, saygı duruşunda bulunuldu  ve İstiklal Marşı okundu.Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj okundu. 





tören, Kültür ve Sanat Yarışmalarında başarılı olan öğrenciler tarafından şiirlerin ve “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”nin okunması,   halk oyunu ve jimnastik gösterileriyle devam etti.





Konuşmaların ve gerçekleştirilen gösterilerin akabinde tören, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.









Törene, Vali Elban’ın yanı sıra; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Adana milletvekilleri, , vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.





http://www.adana.gov.tr/sy-1148



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°