ADANA’DA 197 YATIRIMIN TOPLU AÇILIŞI

8.04.2017 17:53:16

ADANA’DA 197 YATIRIMIN TOPLU AÇILIŞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’da toplu açılış töreni için düzenlenen mitindeki 'Bu milleti Adana kebaptan mahrum edecek olanın alnını karışlarlar alnını' sözleri güne damgasını vurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana’da 681 milyon 673 bin TL’ye mal olan 197 yatırımın toplu açılış törenini gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum çalışmaları için gittiği Adana’da yaptığı miting sırasında Adana kebabıyla ilgili söylediği sözler dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı, erdogan_2017adana
Kılıçdaroğlu'nun; 'Evet çıkarsa Cumhurbaşkanı isterse lokantaları kapatabilir' sözlerini eleştirdi.
Erdoğan mitingte gülerek, 'Bu ülkede lokantaları kapatıp milleti Adana kebaptan mahrum edecek olanın alnını karışlarlar alnını' karşılığı verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'ya yaptıkları ve yapacakları yatırımları şöyle anlattı:
'Adana'ya 14 yılda 33 katrilyon yatırım yaptık. 8 bin derslik, 38 sağlık tesisi, 17 bin toplu konut, 175 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Bir de inşa ettiklerimiz var. Adana'ya bin 550 yataklı şehir hastanesi inşa ediyoruz. Ceyhan-Kozan yolu, Güney Çevre yolu inşaatları sürüyor. Adana-Mersin demir yolu, tren setleri dahil yenilendi. Bu yolu hızlı tren standartlarında yükseltiyoruz. Adana-Osmaniye hızlı tren hattını inşa ediyoruz. Böylece Adana'yı bir yandan Ankara, İstanbul, İzmir diğer yandan Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin istikametine hızlı trenle bağlıyoruz. Yıllık 15 milyon, daha sonra 30 milyon yolcu kapasiteli planlanan Çukurova bölge havalimanı maalesef elimizden olmayan sebeplerle gecikmişti ama Adana ve Mersin'e bu hizmeti gerçekleştirmekte kararlıyız. Projeyi yeniden ele aldık ve yeni bir müteahhitle sürdürüyoruz. Yatırım bedeli 681milyon olan 197 eserin toplu açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu eserler inşallah Adanamıza hayırlı olsun. Adana 16 Nisan'da daha çok yatırım ve icraat için evet demeye hazır mı?'erdogan_adana2017
Referandumun yaklaştığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıkları 'evet' oyuyla patlatmak için vatandaşlardan destek istedi. Erdoğan konuşmasının ardından, protokol üyeleri ile birlikte 681 milyon 673 bin TL’ye mal olan 197 yatırımın toplu açılış töreni’ni gerçekleştirdi.
Uğur Mumcu Meydanında düzenlenen açılışa Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Mahmut Demirtaş, Adana Milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı, Mehmet Şükrü Erdinç, Necdet Ünüvar, Talip Küçükcan, Tamer Dağlı, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.erdogan_egemenbagis_



1

SİYASİ YASAKLI BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

2

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A CHP’DEN TAM DESTEK

3

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A SİYASİ YASAK

4

ANKARA’DAN İNCİRLİK ÜSSÜNE YÜRÜYORLAR

5

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR