ADANA’DA 2 CHP’Lİ BELEDİYEYE
Manşet Haber 29.09.2023 19:45:26 0

ADANA’DA 2 CHP’Lİ BELEDİYEYE 'İMAR' OPERASYONU 60 GÖZALTI, 1 KİŞİ ARANIYOR

ADANA’DA 2 CHP’Lİ BELEDİYEYE 'İMAR' OPERASYONU 60 GÖZALTI, 1 KİŞİ ARANIYOR






Adana’da CHP’li Seyhan ve Çukurova Belediyelerine imar yolsuzluğu rüşvet operasyonu yapıldı. 60 kişi gözaltına alınırken bir kişinin de arandığı açıklandı. Gözaltına alınan kişilerin gayrimenkulleri ile otomobillerine de tedbir olarak el konulduğu bildirildi.





Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü (KOM) Mali Büro Amirliği ekipleri, bu sabah erken saatlerde Çukurova ve Seyhan Belediyeleri hakkında yürüttüğü “imar yolsuzluğu ve rüşvet” soruşturması kapsamında 61 kişiyi yönelik operasyon düzenlendi. Sabah erken saatlerinde daha önceden belirlenen şahısların evlerine ve Seyhan ile Çukurova Belediye hizmet binalarına operasyon gerçekleştirildi. Ekipler belediye binalarında arama yaptı, çevik kuvvet polisi çevrede güvenlik önlemi aldı.





Operasyonda, Çukurova Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Ali Arslanoğlu, eski imar müdürü Hasan Uzun, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı, imar müdürleri ve çok sayıda belediye çalışanının da olduğu 60 şüpheliyi gözaltına aldı. Savcılığın talimatıyla bir kişinin de arandığı öğrenildi.





Adana’da sabah gerçekleştirilen operasyonlarda evlerinde yakalanarak gözaltına alınan 60 şüpheli Adana Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.





Öte yandan, suçtan elde edilen mal varlığı kapsamında şüphelilere ait 112 taşınmaza ve 37 araca tedbir uygulandığı, Yapılan aramalarda; 1980 gram has altın, 1 kilogram gümüş külçesi ile birlikte 4 milyon liranın üzerinde ziynet eşyası, 11bin 370dolar, 5 bin 700 EURO ve 17.050 TL nakit para ve 1 adet 7.65 Beratta marka tabanca ele geçirildiği de ifade edildi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

34° / 20.4°