ADANA’DA 72 BİN 953 KİŞİYE UYUMA YÜKLEMESİ YAPILDI
Manşet Haber 30.01.2023 14:40:30 0

ADANA’DA 72 BİN 953 KİŞİYE UYUMA YÜKLEMESİ YAPILDI

ADANA’DA 72 BİN 953 KİŞİYE UYUMA YÜKLEMESİ YAPILDI






Adana’da 2022 yılında İl jandarma ekiplerince uyuşturucu ile mücadele kapsamında 72 bin 953 kişiye (UYUMA) Mobil Aplikasyonu yüklenmesinin sağlandığı açıklandı.









Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden bu konuda yapılan açıklama şöyle:





“Adana İl Jandarma Komutanlığınca; 01 Ocak-31 Aralık 2022 tarihleri arasındaki (1) yıllık dönemde Aile İçi Şiddet ve Çocuk Suçlarının Önlenmesi,  uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele, internet üzerinden işlenen suçlarla mücadele ile çevre, doğa ve hayvanları koruma faaliyetleri kapsamında sorumluluk bölgesinde; 89 bin 866 kadın vatandaşımıza aile içi şiddet ve çocuk suçlarının önlenmesine yönelik bilgilendirme yapıldı. Kadın Destek Sistemine (KADES) yapılan 231 ihbara müdahale edilerek kadınlarımızın yalnız ve çaresiz olmadıkları hissettirildi. 1082 vatandaşımıza “En İyi Narkotik Polisi; Anne” eğitimi verildi.









Uyuşturucu ile mücadele kapsamında 72 bin 953 vatandaşımıza (UYUMA) Mobil Aplikasyonu yüklenmesi sağlandı. SİBER Farkındalık kapsamında sorumluluk bölgesindeki 1687 öğrenci ve vatandaşımıza “İnternet Üzerinden İşlenen Suçlarla Mücadele, Kişisel Korunma Tedbirleri, Güvenlik İnternet Kullanımı, Siber Zorbalık, Dijital Bağımlılık, Mobil Oyunlar, Dolandırıcılık” konularında eğitim verildi.





Ayrıca Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından okullar başta olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşları ve Gönüllü Vatandaşlarımıza yönelik Çevre, Doğa ve Hayvanların Korunması ile Sıfır Atık Projesi hakkında bilgilendirme sunumları icra edildi.









2023 Yılı içerisinde de Adana İl Jandarma Komutanlığı olarak emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasına yönelik çalışmalara, vatandaşlarımızla birlikte aynı azim ve kararlılıkla devam edilecektir.“



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.6° / 22°