ADANA’DA AK PARTİ ADAYINI DESTEKLEYECEK
Manşet Haber 22.12.2023 22:59:33 0

ADANA’DA AK PARTİ ADAYINI DESTEKLEYECEK

ADANA’DA AK PARTİ ADAYINI DESTEKLEYECEK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana kalesini Ak Parti’ye bıraktı. MHP Adana’da tarihinde ilk kez Adana’da aday çıkartmıyor. MHP 31 Ekim 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde Adana’da Ak Parti’nin çıkaracağı adayı destekleyecek.

MHP Adana’da ilk kez Aytaç Durak’ın adaylığında Adana Büyükşehir Belediyesini kazandı.  Hüseyin Sözlü ile de 2. kez Adana Büyükşehir Belediyesini kazanan MHP, 2019 seçimlerinde Cumhur İttifakının adayı olarak seçime katılan Hüseyin Sözlü seçimi kaybetti.

Adana’da 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde de MHP’nin aday çıkaracağı beklentisi bugün yapılan açıklamaya ile son buldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 30 büyükşehirde, AK Parti ve MHP'nin ortak adayı destekleyeceğini açıkladı. Yıldız, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde; Mersin ve Manisa'da MHP'nin, aralarında Adana’nın da bulunduğu 28 ilde ise AK Parti'nin göstereceği adayın destekleneceğini duyurdu.

MHP, 8-9 Şubat 1969 tarihinde Adana'da yapılan kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirmesiyle kuruldu. Adana Adnan Menderes Spor Salonu’nda yapılan kongrede MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş oldu. Türkeş de ilk kez Adana Milletvekili olarak TBMM’ne girdi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°