Adana’da Ana-Bacılar Konukevi
Manşet Haber 9.11.2015 00:35:20 0

Adana’da Ana-Bacılar Konukevi

Adana’da Ana-Bacılar Konukevi

saricam_analar_bacilarAdana’nın Sarıçam İlçesi’nde MHP’li Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Kültür Merkezi ve Ana-Bacılar Konukevi’nin kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.

3 ay önce temeli atılan “Ana-Bacılar Konukevi” inşaatının bitirildiğinde önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini anlatan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,”Kadınlarımız için çözüm önerilerini üç ana başlıkta toplamıştık.  Hanımeli Lokali, Aile Rehabilitasyon Merkezi ve toplumdan uzaklaşmak zorunda kalan kadınların hayata yeniden tutunmalarına yardımcı olacak meslek kursları. İşte 15 Ağustos 2015’de temeli atılan ve 5 ay içinde tamamlanması planlanan ‘Ana–Bacılar Konukevi’ bu üç ana başlık altında hizmet verecek. ”dedi.

SPOR İMKÂNI

saricam_analar_bacilar (1)Uludağ, konukevinde 862 metrekarelik zemin katta, ev kadınlarının da faydalanabilecekleri spor salonu, çocuk oyun alanı,  revir, yemekhane, hobi odaları, kütüphane ve psikolog odaları bulunacağını, Ana–Bacılar Konukevi’nin birinci katında toplam 23 yaşam odası, ütü ve çamaşırhane odası yer alacağını ifade etti.

Bilal Uludağ, “Ana–Bacılar Konukevi inşaatının tamamlanmasıyla birlikte Sarıçam’da yaşayan kadınlarımızın sıkıntılı ve zor günlerinde bu dönemlerini atlatabilecekleri, ihtiyaç duydukları her konuda alanında uzman kişiler tarafından yönlendirilebilecekleri bir merkez haline gelecek. Selçuklu mimarisinde olan merkezimiz, zemin artı 2 kat olacak “diye konuştu.

KÜLTÜR MERKEZİNDE İNCELEME

Sarıçam Kültür Merkezi inşaatının da hızla devam ettiğini belirten Sarıçam Belediye Başkanı Uludağ, “ Kültür Merkezimiz de bünyesinde yer alacak ünitelerle Sarıçam’da kültür ve sanatın kalbinin attığı bir merkez olacak. 3 bin 694 metrekare alan üzerine inşa edilen Sarıçam Kültür Merkezi bünyesinde Kütüphane, üç adet atölye, sergi odası, çok amaçlı salon ve fuaye bulunacak.Burada yapılacak olan etkinliklerde bir bütün halinde olacak. Ayrıca gelen konukların araçlarını rahat par edebilmeleri için ise 34 araçlık otopark düzenlenecektir. Her iki mega projemiz en kısa sürede tamamlanacak. “ dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°