ADANA’DA AYÇİÇEK EKİM ALANI ARTTI
ADANA’DA AYÇİÇEK EKİM ALANI ARTTI
Adana’da bu yıl 751 bin dekar alana Ayçiçek ekiminin yapıldığı üretimin de 242 bin ton olarak gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi.
Türkiye'nin en önemli üretim bölgesi olan Çukurova'da ayçiçekleri nin boy göstermeye başladığını belirten Adana İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, son yağışların da iyi geldiğini belirttiler.
Ülkemiz ayçiçeği üretiminin yüzde 10'una yakınının Adana’da gerçekleştiğine dikkat çeken İl yetkilileri, “Ayçiçeği içerdiği yüksek orandaki yağ miktarı nedeniyle bitkisel ham yağ üretimi bakımından önemli bir yağ bitkisidir. Ayçiçeği yağı beslenme değeri en yüksek olan yağlardan biridir. Türkiye bitkisel ham yağ üretiminin büyük çoğunluğu ayçiçeğinden karşılanmaktadır. Yağı çıkarıldıktan sonra geriye kalan küspede, yüksek oranda protein bulunmaktadır. Bu nedenle karma yem üretiminde oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayçiçeği bir çapa bitkisidir. Kendisinden sonra ekilen bitkiye temiz ve havalanmış bir toprak bırakmaktadır. Bu nedenle iyi bir ekim nöbeti bitkisidir.” bilgilerini paylaştılar.
Verilen bilgiye göre, 2022 yılında Adana’da 738 bin 127 da alanda 222 bin 682 ton yağlık ayçiçeği üretimi gerçekleşti. Bu yıl ekim alanının geçen seneye göre artarak 751 bin dekar olarak gerçekleşti. Bu yılki üretimin de 242 bin ton olarak gerçekleşmesi bekleniyor.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Düzgün COŞKUN Yazdı/ SEVİNDİRİCİ ANCAK GECİKEN BİR KARAR
-
2
HEKİMLERDEN 14 MART’TA BEYAZ YÜRÜYÜŞ
-
3
TEKİRDAĞ'DA 3 ŞAİR GRUBU KURULDU
-
4
CHP’DEN ADANA’DA MEDYA BULUŞMASI
-
5
YURTÇU KABRİ BAŞINDA ANILDI
-
6
YASAK 1 MART’TA BAŞLADI
-
7
ADANA’DA KADINLARA FİLM
-
8
ADANA ŞALGAMINA AB TESCİLİ
-
9
BÖBREK TAŞINDA DOĞRU SANILAN 10 TEHLİKELİ BİLGİ!
-
10
SIFIR ATIK BİLİNCİ GÜÇLENDİRİLECEK
-
11
Oktay EROL Yadı/ ADANA İLKYAZDA DAHA GÜZEL…
-
12
ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALINA HAZIRLANIYOR

