ADANA’DA BİR AYDA 1073 TRAFİK KAZASI

10.01.2022 16:17:34

ADANA’DA BİR AYDA 1073 TRAFİK KAZASI







Adana’da yılın son ayında 8 kişinin ölümü ile sonuçlanan toplam 1073 trafik kazasının meydana geldiği açıklandı.





Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yuapılan açıklamaya göre, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2021 yılı Aralık ayı içerisinde toplam 280 bin 818 araç kontrol edildi. Aralık ayında yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 1.138 araç trafikten men edildi, 634 sürücünün ehliyetine el konuldu. Açıklamada şöyle denildi:





“Alınan tüm etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2021 yılı Aralık  ayı içerisinde İlimiz sınırlarında toplam; 667 maddi hasarlı, 399 yaralamalı, 7 ölümlü olmak üzere toplam 1073 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda maalesef 572 vatandaşımız yaralanmış, 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.





Valiliğimizce, İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.





Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 no’lu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır.”




1

ADASO’DA YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMLARI KONUŞULDU

2

"ÜRETEN DE, TÜKETEN DE MAĞDUR"

3

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINIZ İÇİN 10 ÖNEMLİ ÖNERİ!

4

“KALP SAĞLIĞI İÇİN HER YAŞTA HAREKET ŞART”

5

SEYHAN’I YÜREĞİR’E BAĞLAYAN YAVUZLAR KÖPRÜSÜ AÇILDI