ADANA’DA “BU İŞİ İKİNCİ TURA KALIR”, İSTANBUL’DA BU İŞ İLK TURDA BİTER” DEDİ

13.04.2023 08:51:38

ADANA’DA “BU İŞİ İKİNCİ TURA KALIR”, İSTANBUL’DA BU İŞ İLK TURDA BİTER” DEDİ






Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, siyaset tarihinin en büyük gafını yaparak 3 gün içinde kendi ifadelerini kendisi tekzip etti. Siyasi kariyerine zedeleyecek bu davranışı Adanalılar tarafından ‘Bu tutarsızlık Zeydan Beye zarar veriyor’ olarak yorumlandı.





MECLİSTE ‘BİTMEZ’ DEDİ





Başkan Zeydan Karalar, Nisan ayı meclis oturumunun ilk günü meclis katip üye seçimi sırasında meclis üyelerine hitap ederek canlı yayınlanan meclis televizyonu tarafından kamuoyuna aktarılan konuşmasında ‘Cumhurbaşkanlığı seçimi birinci turda zor. İki taraf içinde zor. Cumhur İttifakı içinde, Millet İttifakı içinde zor. Birinci turda bu işin bitmeyeceğini hepimiz biliyoruz’ açıklamasında bulundu.





HABERTÜRK’TE ‘BİTER’ DEDİ





Karalar’ın bu açıklaması önce kendi partisi olan CHP içinde, sonra da Millet İttifakı’nda büyük tepkilere neden oldu. Sözlerinden dolayı pişmanlık duyan Zeydan Karalar’ın genel merkez tarafından da uyarıldığı öğrenildi. Uyarılan Karalar, 2022 yılında 102 bin 600 lira kaynak aktarımında bulunduğu Habertürk TV ile diyaloga geçerek Mehmet Ali Ersoy’un sunduğu haber programına katıldı.





AÇIKLAMALARI U DÖNÜŞÜ OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ





Habertürk’ün ana haber bülteninde açıklamalarda bulunan ABB Başkanı Karalar, bu kez ‘Adana’da yüzde 60’ın üzerinde oy alırız. Son seçimde 380 bin oy aldık. Ben il başkanı iken yüzde 30’un üzerinde oy almıştık. Muharrem İnce’nin her ne kadar Cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyeceği düşünülmüş olsa da bu işin birinci turda biteceğinden kesin olarak eminim’ dedi ve adeta U dönüşü yaptı.





BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN SPOR YARDIMI AÇIKLAMASI





Öte yandan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclis oturumunda Denetim Komisyonu Başkanı Abdullah Avcı’nın spor kulüplerine yapılan yardımlarda adil olunmadığı yönündeki konuşmasından sonra Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından gazetemize bir açıklama yapıldı. Gönderilen yardım miktarları ve kulüpleri listesinden hareket eden Adana Büyükşehir Belediyesi, yardımlar sırasında önce kulüplerin ligde yer aldıkları kategorilerine göre nakdi yardım miktarlarının belirlendiğini, daha sonra kulüpleri bu duyurunun yapılarak evrakları hazırlamalarını istediklerini belirttiler. Hazırlanan evraklarda sorun yoksa yardımı da alınan resmi kararlar doğrultusunda kulüplerin hesaplarına aktardıklarını kaydettiler. Bu açıklamaya göre toplam 250 kulübe değişik miktarlarda kaynak aktarımının yapıldığına işaret edildi.





(Haber: Çukurova Barış Gazetesi)






https://www.adanaulus.com/chpli-karalar-birinci-turda-zor-hepimiz-biliyoruz/



1

SİYASİ YASAKLI BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

2

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A CHP’DEN TAM DESTEK

3

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A SİYASİ YASAK

4

ANKARA’DAN İNCİRLİK ÜSSÜNE YÜRÜYORLAR

5

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR