Adana
SİYASET 19.11.2014 09:00:25 0

Adana'da CHP İl Başkanı Kim Olacak?

Adana'da CHP İl Başkanı Kim Olacak?

CHP Genel Merkezi son günlerde oldukça hareketli. Bir yandan seçim hazırlıkları yapılıyor, bir yandan da örgütlerin başına yeni isimler getiriliyor.

Bir dönem Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı yapan Murat Karayalçın’ın İstanbul İl Başkanlığına getirileceği yolundaki iddialardan sonra  gözler diğer büyük kentlere çevrildi. CHP’de seçimlere 6 ay kala aralarında İstanbul,  İzmir, Bursa, Adana, Diyarbakır gibi bazı kentlere sürpriz isimlerin getirilmesine kesin gözle bakılıyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başta Genel Sekreter Gürsel Tekin, Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl olmak üzere kurmayları ile örgütlerin yeniden yapılandırılması için yoğun çaba gösteriliyor.

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer’in görevden ayrılmasına kesin gözle bakılıyor. Orhan Sümer’in son günlerde milletvekilliği seçimi için görevi bırakacağını açıklaması Adana’da sıkıntının olmayacağı sinyali veriyor. Adana’da CHP İl Başkanlığı için çok sayıda isim telafuz ediliyor. Bu isimler arasında Dr. Halit Atik, Ziraat Mühendisi Ayhan Barut, Mimar Erkan Karakaya, eski Meclis üyelerinden Bekir Sıtkı Özer de yer alıyor. En güçlü isim kim, bunun ancak atama yapılması ile ortaya çıkacak.

 

YAZARLAR

36.2° / 24.7°