Tarih: 28.08.2014 17:47

Adana’da Coş Uygulamasına son

Facebook Twitter Linked-in

adana_baro_avukatlar_ataturk_aniti_avukatlar_gunu_celenk (2)3 yıla yakın Adana’da görev yaptıktan sonra Sakarya’ya tayini çıkan Vali Hüseyin Avni Coş’un milli bayramlarda Valilik bahçesine taşıdığı resmi çelenk koyma törenleri yeniden Atatürk Parkı’ndaki Anıt’ta yapılacak.

Adana Valisi Mustafa Büyük’ün katılacağı ilk milli bayramda resmi çelenk töreninin Atatürk Parkı’ndaki Anıtta yapılması kararını verdi. İl tertip komistesi tarafından hazırlanan “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. Yıl Dönümü  Kutlama Programı”na göre, Zafer Bayramı 30 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 07.00’de başlayacak ve aynı gün saat 24.00’te sona erecek. 30 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 07.00’den itibaren resmi kurum ve kuruluşlar, iş yerleri, caddeler ve meydanların Atatürk posterleri, bayraklar ve Zafer Bayramı temalı afiş ve görsellerle süslenmesi sağlanacak.

Atatürk Anıtı’na Çelenk Koyma Töreni Saat 08.00’de yapılacak, çelenkler saat 07.30'da toplanma yerinde hazır bulundurulacak. 30 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 08.00’de Vali Mustafa Büyük,  6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasına müteakip saygı marşı ile beraber saygı duruşunda bulunulacak ve askeri bando eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilecek.

05.05.2012 tarih ve 2883 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği gereği, Atatürk Anıtına sadece (Ek-1) listede belirtilen çelenkler konulacak.

Valilikte Tebriklerin  Kabul Töreni

30 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 08.30'da Vali Mustafa Büyük, beraberinde 6.Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu halde Valilik Makamında tebrikleri kabul edecek.

İl Tertip Komitesi Adana’daki resmi geçit tören alanı adının resmi Uğur Mumcu olmasına rağmen “Yeni İstasyon Meydanı” olarak yazması da dikkat çekti. İl Tertip komitesi programında bu konu şu şekilde yer aldı:

“Yeni İstasyon Meydanı’ndaki Resmi Geçit Töreni (Saat 09.00)

Törene katılacak askeri birlikler, Şehit ve Gazi dernekleri saat 08.30'da Yeni İstasyon Meydanı’ndaki tören alanında yerlerini almış olacaklardır.

Adana Valisi Sayın Mustafa BÜYÜK, beraberinde 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı ile Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu halde saat 09.00’da tören geçişine katılanların ve halkın bayramını kutlayacaktır.  Kutlamayı takiben askeri bando eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile bayrak göndere çekilecektir.

6.Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığınca günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere bir personel görevlendirilecektir.

Bir öğrenci ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinden bir Gazi tarafından şiir okunacaktır.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı Halk Oyunları Ekibi tarafından yöresel halk oyunları gösterisi yapılacaktır.

Tören geçişi; 6.Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde yapılacak olup geçiş, tören komutanının vereceği komutla başlayacaktır.”Valilik_anit

 

 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —