ADANA’DA DEPREMZEDELERE SICAK YEMEK
Manşet Haber 8.02.2023 17:16:02 0

ADANA’DA DEPREMZEDELERE SICAK YEMEK

ADANA’DA DEPREMZEDELERE SICAK YEMEK






Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaraların sarılması için tüm imkanların seferber edildiğini, okulları, uygun mekânları, çeşitli kurumları organize edip, evlerine giremeyen insanlara barınak, yemek sağlanmaya başlandığını söyledi.





Deprem bölgelerinde incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları, Ankara, İzmir, Mersin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte Adana’daki enkaz alanlarındaki arama kurtarma çalışmalarını inceledi.









Adana,  deprem bölgesine intikal edecek, yerli ve yabancı arama-kurtarma, sağlık ekiplerini ve yardım malzemelerini taşıyan uçakların inip kalktığı bir lojistik üsse dönüştü. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin çok sayıda ekibin havalimanından depremden etkilenen diğer illere ulaşımının sağlanmasında da önemli görev üstlendiği belirtiliyor.









Adana Büyükşehir Belediyesi, oluşturulan barınma alanlarında kalan vatandaşlara kahvaltı ve çorbadan sonra sıcak yemek de verilmeye başlandığını açıkladı. ABB açıklamasında, kentte depremden etkilenen yurttaşların beslenme dâhil çeşitli ihtiyaç malzemelerini karşılanmasında da destek verildiği Büyükşehir Belediyesi olarak kent genelinde battaniye, ısıtıcı, yiyecek desteğinin sürdürüldüğü de ifade edildi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°