ADANA’DA DOKTORLARIN EYLEMİ
Manşet Haber 22.11.2018 20:32:37 0

ADANA’DA DOKTORLARIN EYLEMİ

ADANA’DA DOKTORLARIN EYLEMİ

Türk Tabiplari Birliği’nin “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” açıklamasında imzası bulunduğu için Adana’da görev yaparken Aile Hekimliği Sözleşmesi fesh olan Dr. Yaşar Ulutaş’ın görevine dönmesi için eylem yapıldı.
Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki eyleme TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Adana, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Hatay Tabip Odaları, SES, Adana AHED, Pratisyen Hekimler Derneği, Genel Sağlık İş, CHP İl Yönetimi, KESK, DİSK, TMMOB İKK, Adana Barosu, Adana Veteriner Hekimleri Odası, Birlik ve Dayanışma Sendikası, İHD, EMEP, BES, BTS, Anadolu Hakları Derneğihekim ve sağlık çalışanlarının destek verdi.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, burada yaptığı konuşmada şöyle dedi:
“Sağlık Bakanlığı’nca daha önce aynı gerekçeyle TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Selma Güngör’ün aile hekimliği sözleşmesinin feshedilmiştir. TTB Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz’ın da “Devlet Memurluğundan Çıkarma” talebi ile yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Sağlık Bakanlığı kendi bünyesinde çalışan üç TTB Merkez Konseyi üyesi hekimi cezalandırarak aynı zamanda TTB faaliyetlerine de müdahale etmeye, TTB’yi etkisiz kılmaya ve baskı altına almaya çalışmaktadır. Bu uygulama ile Sağlık Bakanlığı, yasaların TTB Merkez Konseyi’ne tanımladığı görevleri kamusal sorumluluğa, hekimlik değerlerine ve insan haklarına uygun olarak yerine getirme görevlerini engellemeye çalışmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nı, hiçbir hukuksal ve idari uygulamaya sığmayan anlayışından vazgeçmeye, yetkilerini kötüye kullanma anlamına gelen bu soruşturma ve görevden alma işlemlerini sonlandırmaya, evrensel insanlık değerlerini hatırlamaya, TTB Merkez Konsey üyeleri Dr. Yaşar Ulutaş ve Dr. Selma Güngör’ü derhal görevine iade etmeye davet ediyoruz” dedi.
Hekim ve sağlık çalışanlarının yoğun katılım gösterdiği açıklamada kurumlar adına basın metnini okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, “Hiçbir demokratik kurala uymayan, düşünce ifadesini suç sayan bu süreç, şimdi De Tabip Odamız ve TTB Merkez Konsey üyesi olan Dr. Yaşar Ulutaş’ı hastalarından ayırmaya çalışmaktadır. Bu hekimle birlikte hastalarını da cezalandırmaktır.”
Aile hekimliği sözleşmesi fesh edilen TTB MKÜ Dr. Yaşar Ulutaş, yaptığı konuşmada “Türk Tabipleri Birliğinin yapmış olduğu açıklama, her türlü çatışma durumunda evrensel ilkeler çerçevesinde insan sağlığının, yaşamının ve doğanın korunması için gerekli önlemleri alma ve çatışmalara neden olan koşulları ortadan kaldırma yükümlülüğü bulunan otoritenin, ciddi bir halk sağlığı sorunu oluşturan, sivillerin etkilendiği çatışma sürecine gidişi sona erdirmek için adım atması talebidir. Ben, bir hekim, bir insan ve TTB Merkez Konseyinin bir üyesi olarak bu açıklamayı Anayasa ile güvence altına alınmış düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirdiğim için “Savaş bir halk sağlığı sorunudur' başlıklı metnin yayınlanmasını onayladım. Buda sözleşmemin feshini gerektirecek bir durum değildir. Bakanlık bu yanlış uygulamadan vazgeçmelidir.” dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°