ADANA’DA GENÇ ARICILARA MALZEME DESTEĞİ

7.07.2023 20:57:21

ADANA’DA GENÇ ARICILARA MALZEME DESTEĞİ






Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı  tarafından, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ek finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde gerçekleştirilen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP), kırsal dezavantajlı alanlarda yaşayan küçük ölçekli çiftçileri desteklemeye devam ediyor. Proje kapsamında Adana'da 3 genç girişimciye 75 kovan arı ve tüm arı malzemesi yüzde 70 hibe ile verildi. Bakanlık desteği ile arıcı barınağı ve arıcılık malzemesine kavuşan genç çiftçiler mevcut arı populasyonlarını çoğaltarak ülke ve aile ekonomilerine katkıda bulunmaya devam edecek.





Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde planlanan 'Yeni Kırsal Genç Kesim İşletmeleri (Gençlik İşletmeleri)' faaliyeti, doğrudan gençlere yönelik bir faaliyet olarak gençlerin ana gelir kaynağı şeklinde tarım ve hayvancılık alanındaki girişimlerinin desteklenmesini amaçlıyor. 2022 yılında Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde düzenlenen Genç Çiftçi Eğitimlerine katılan ve açılan hibe programına müracaat eden 3 genç girişimcinin her birine arıcılık faaliyetlerini geliştirmeleri için yüzde 70 hibe ile 75 kovan arı, seyyar arıcı barınağı, bal süzme makinesi, güneş enerjisi paneli ve tüm arıcılık malzemeleri verildi.





Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda konuşan Adana İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Efe Güler, tarım ve hayvancılıkta genç girişimcileri desteklemenin temel görevleri olduğunu belirterek, gelecekte de desteklerinin devam edeceğini ifade etti.





Proje kapsamında hibe olarak arıcılık malzemesi verilen üretici Yunus Emre Tamtürk ise Adana'nın Pozantı ilçesinde gezginci arıcılık yaptığını belirterek, “Babam da arıcılık yapıyor. Ben de arıcılığa merak ettim. Arıcılığa yöneldim. Verilen 75 kovanı daha da çoğaltarak genç bir üretici olarak ailem ve ülkemiz için üretmeye devam edeceğim' şeklinde konuştu.





Feke'nin Paşalı Mahallesinde eşi ile arıcılık yaptığını ifade eden Sonay Köz ise iki çocuk annesi olduğunu söyledi. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi hibe çağrısına başvurduğunu ve verilen hibe sayesinde eşi ile arıcılık işletmesini büyüterek, bu alanda çalışmaya devam edeceğini vurguladı. 




1

Düzgün COŞKUN yazdı/ "ATOM KARINCA" SEN YÜREKLERDE YAŞIYORSUN

2

TGC: GAZETECİLİĞİ KUŞATMAKTAN VAZGEÇİN!

3

YAPI RUHSATI VERİLEN BİNALARIN YÜZÖLÇÜMÜ %18,9 AZALDI

4

TÜRKİYE’DE AİLELERİN %31'İ ÇOCUKLARININ ÇEVRİMİÇİ YAŞAMI NEDENİYLE TARTIŞMA YAŞIYOR

5

BAĞIRSAK SAĞLIĞI PSİKOLOJİYİ ETKİLİYOR