ADANA’DA “GÜNEY’İN TURUNCU, KADINLARIN UMUDU” PROJESİ

8.12.2018 09:32:43

ADANA’DA “GÜNEY’İN TURUNCU, KADINLARIN UMUDU” PROJESİ

Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan “Güney’in Turuncu, Kadınların Umudu” projesinin açılışı Vali Mahmut Demirtaş katılımıyla gerçekleştirildi.
Proje kapsamında Güney Adana Bölgesinde yaşayan kadınlara turunç reçeli yapımı ile ilgili teorik ve pratik eğitimlerin verildiği sertifika programlarının düzenlendiğini hatırlatan Vali Demirtaş, ‘’Proje, bu safhada yürütülürken Çukurova Kalkınma Ajansı’mızın 2018 yılı Mali Destek Programından 171 bin TL hibe desteği almaya hak kazanarak yeni bir aşamaya geçmiştir. Bugün itibariyle turunç reçeli ile birlikte yöresel gıda ürünlerinin yapımı ve pazarlanması, kadınlarımıza sosyal ve ekonomik anlamda katkı sağlayacaktır.’’ dedi.
KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİMİ
Yöresel ürünlere ait değerlerin ön plana çıkarılması ve gastronominin önemli sektörlerden biri haline dönüşmesinin Adana ekonomisi için, büyük önem arz ettiğine değinen Vali Demirtaş, ‘’Bunun için mevcut potansiyelimizin ve yöresel tatlarımızın yozlaştırılmadan özü korunmak suretiyle geleceğe aktarılması gerekmektedir. Bu potansiyelin harekete geçirilmesinde de proje dâhilinde oluşturulacak mesleki eğitim atölyesi, büyük bir işlev üstlenecektir. Bu merkezde yöresel gıda ürünlerinin yapımının dışında, kadınlarımıza uygulamalı girişimcilik ve kooperatifçilik eğitimleri vermek suretiyle de onlara kendi iş yerlerini açma fırsatı vereceğiz. Ayrıca burada üretilen ürünlerin Festivaller aracılığıyla tanıtımının yapılmasıyla da bilinirliğini artıracağız.’’ şeklinde konuştu.
Çukurova Kalkınma Ajansında düzenlenen ve Vali Mahmut Demirtaş ile Eşi Beyhan Demirta, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Vali Yardımcıları Murat Süzen ve Mustafa Yavuz, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin de katıldı.




1

3.GEMLİK FİLM FESTİVALİ'NDE ONUR VE EMEK ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ

2

AOSB'DE YEŞİL DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU

3

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NI 29 ÖZEL FİLM İLE KUTLUYOR

4

KOLAY BULAŞIYOR, AĞIR SEYREDİYOR

5

CHP’DEN ADANA'DA KADIN HAKLARI SEMİNERİ